degolla 2

El 25 aniversari de la Degollà està en marxa. Després de passar el primer cap de setmana de juliol gravant part del cd d’estudi, aquest cap de setmana ha estat un dels més inoblidables per al grup amb aquesta visita a la ciutat de Morella. Un marc incomparable, una gent acollidora i atenta, un espai per a la música i la història. I la Degollà, un grup que s’hi ha bolcat en aquest esdeveniment amb un concert extraordinari.

Després d’arribar divendres a la nit, dissabte comença la visita amb la rebuda per part de l’alcalde que els mostrà el sensacional ajuntament de la vila. Coneguéren també el Museu del Sexenni i muntarem fins a la part més alta del castell per aprendre part del nostre patrimoni cultural i que es manté viu pels carrers de Morella.

A la vesprada va estar la posada en escena, primer amb una cercavila i després amb un concert que va causar sensació amb un poble poc acostumat a sentir la dolçaina fora dels estils tradicionals. Música festera i composada per a escenari va encantar al nombrós públic assistent al convent de Sant Francesc, que va fer repetir la coneguda marxa mora Xavier el Coixo.

Ara només cal esperar amb els braços ben oberts als Gaiters de Morella i que la Degollà els torne aquest intercanvi cultural com es mereixen. La Degollà espera estar a l’altura, i que Alcoi gaudeixi també d’aquests dolçainers tan particulars que empren una dolçaina única i un repertori propi només utilitzat a la comarca dels Ports. Aquesta visita s’emmarcarà dins de la setmana cultural del Grup de Danses El Carrascal, el pròxim 3 d’Octubre. Us esperem!