Encetem aquest any 2019 ple de teatre i no volem deixar passar l’ocasió de compartit amb vosaltres la gira separeu-vos, amb l’espectacle de La Depedent SEPAREU-VOS JUNTS!

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE

Separeu-vos, junts! recrea algunes de les situacions que poden viure els xiquets quan els seus pares se separen. És un dels molts casos de famílies de pares separats que refan les seues vides amb altres parelles i de com els xiquets s’han d’adaptar a una nova vida, a altres espais i persones.

En aquest cas posen el focus en una xiqueta i veurem com afloraran sentiments moltes vegades nocius: d’abandó, d’ira, de culpa, de tristesa i alhora com buscarà solucions (moltes vegades ben ocurrents i decidides) seguint la necessitat perquè els pares arriben a acords i que normalitzen la seua relació després del divorci, des de la cordialitat i la cooperació.

Júlia és una xiqueta que es fa gran ben d’hora perquè sent que ha de cuidar els seus pares i cerca allò que considera vital: que siga ella el nexe d’unió entre ells i no la raó de totes les disputes. Els seus pares tenen una relació freda però més o menys estable després de la separació. Es quan apareix en escena una nova parella del seu pare quan es desestabilitza completament una relació ja deteriorada. Júlia, que realment ha trobat en la nóvia una bona aliada, focalitzarà tots els seus esforços per revertir la situació i fer que els seus pares es reconcilien.

Júlia és l’exemple de tants xiquets que només demanen ser escoltats. Als menuts els hi col·loquem l’etiqueta d’egoistes però realment són uns mestres de la vida. En primer lloc perquè ells no li donen al passat la importància que li donem nosaltres. En el cas de l’obra els seus pares estan ancorats en els ressentiments del passat. Júlia només vol gaudir del present, del que li ofereix la vida minut a minut. Veu fàcil allò que els pares consideren irreconciliable. Demostra més sensatesa en molts moments de l’obra.

A part de la mirada de la xiqueta també posen l’atenció en els adults. Quan es produeix una separació l’odi, el ressentiment, la ràbia i la por (emmascarada en altres emocions) poden apareixen sense control. Les persones s’agafen als “egos “, es posen una carassa inflexible per protegir-se del dolor que senten, però que òbviament això genera més infelicitat, culpa e insatisfacció.

Impedeix anar adaptant-se a les circumstàncies. És per això que hauran d’aprendre que l’amor i la comprensió és l’únic camí possible per donar estabilitat a la seua família i a ells mateixos. Per a gaudir de les meravelloses coses que ofereix la vida cal estar en sintonia amb la bondat i la generositat.

A través de la comèdia, bàsicament durant tota l’obra, volem parlar de les relacions de parella i, sobre tot, de les relacions de pares i fills, que condicionen absolutament la personalitat d’aquests darrers. Sabem de la importància dels referents parentals i de com els seus patrons de comportament i el seu sistema de creences, amb les seues virtuts i carències, es reflecteixen després en la personalitat del fills.

Un cant al canvi i al creixement personal. És en les situacions difícils o límits és on pots fer un treball autoconeixement i un exercici de transformació per a treure el millor de cadascú de nosaltres.

FITXA ARTÍSTICA
INTÈRPRETS
Jordi Ballester – NANDO, MR. PÉREZ, JORDI, JOSEP
Marta Chiner – DAFNE
Gemma Miralles – MARTA
Vicent Pastor – RAFEL
Natàlia Nadal – JÚLIA – XIQUETA ACTRIU
Inés Fernández – JÚLIA – XIQUETA ACTRIU
Cover de xiquetes actrius – Aina Gimeno
DIRECCIÓ
Pepa Miralles
TEXT
Gemma Miralles
AJUDANT DE DIRECCIÓ
Pep Sellés
ASSITENT DE DIRECCIÓ I TUTORA DE XIQUETES ACTRIUS
Rosa Fraj
DISSENY D’ESCENOGRAFIA
Los Reyes del Mambo
DISSENY IL·LUMINACIÓ
Víctor Antón
DISSENY VESTUARI
Pascual Peris
CANÇONS I BANDA SONORA
Carles Chiner
COREOGRAFIES
Aina Gimeno
FOTOGRAFIA
Paco Grau
VÍDEO CREACIÓ
Xavier Cortés
VISULA CREA
IMATGE GRÀFICA
Pep Sellés

FITXA TÈCNICA
DIRECCIÓ TÈCNICA
Víctor Antón
REGIDORA – MAQUINISTA D’ESCENA
Yolanda García
REALITZACIÓ ESPAI ESCÈNIC
Los Reyes del Mambo
REALIZACIÓ VESTUARI
Pascual Peris
GRÀFIQUES
Gràfiques EL CID
ASSESSORIA / GESTORIA
Asesoría Lex, s.l
VÍDEO
VISUAL CREA
PRODUCCIÓ EXECUTIVA
Joanfra Rozalén