El Fòrum per la Memòria Democràtica i Històrica a Cocentaina reprenem l’activitat després del confinament i l’aturada de l’estiu.

Durant els darrers sis mesos, l’activitat del Fòrum s’ha vist alterada per les restriccions de mobilitat i de reunions que ha implicat la pandèmia de la Covid-19. Ara, amb la tornada a l’activitat després de l’estiu, reprenem els projectes que vam haver d’ajornar pel confinament i les activitats que ja teníem en marxa a principi d’any.

Una d’elles va ser l’exposició “Artistes de l’exili i la lluita” que, desprès de passar en el mes de Març per Cocentaina, teníem previst que anara a Muro. Serà aquest divendres, 25 de Setembre, a les 20:00 hores, quan s’inaugurarà a l’Espai d’Art Arpella-Arxiu Municipal de Muro. És una activitat organitzada per l’Ajuntament, amb la col·laboració del Fòrum, i en la que esperem retrobar-nos amb la mateixa voluntat i força memorialista amb que ens vam haver d’aturar, com la resta de la societat. Com que l’aforament és limitat i les circumstàncies sanitàries obliguen, per poder assistir cal fer la reserva telefonant o per WhatsApp al 673654986.

A l’acte de presentació contarem amb la presència del director general de Qualitat Democràtica, Responsabilitat, Transparència, Cooperació i Autogovern, José Ignacio Pérez Rico; i la participació d’Ivan Torregrossa, membre de Fòrum i Enrique Pasqual, regidor de l’Ajuntament de Muro.

L’obra gràfica que presenta Luis Ardevínez en esta exposició és una manera de recuperar la Memòria Històrica i Democràtica mitjançant l’Art, a més de recordar a aquells que van lluitar per la democràcia i la llibertat des de l’exili, des de les presons, etc., artistes generosos que volien fer arribar l’Art al Poble.

L’exposició “Artistes de l’exili i la lluita” consta d’un centenar d’obres seleccionades de la col·lecció particular de Luís Ardevínez, artista multidisciplinari. Com ell conta, la va començar a mitjans dels anys 70, concretament en 1976 amb la compra de dos aiguaforts, un d’Arcadi Blasco i un altre de Francisco Álvarez, l’import dels quals es va destinar als presos polítics de la dictadura argentina. La col·lecció ha anat ampliant-la desprès, al llarg de 40 anys d’intercanvis d’estampes amb altres artistes i amb noves adquisicions.

Amb esta exposició ens reafirmem en l’aportació tan important que ha fet i fa l’Art a la Memòria Històrica i Democràtica.

Es podrà visitar del 25 de Setembre al 31 d’Octubre de Dimecres a Dissabte de 17:00 a 21:00 hores i els Dissabtes a les 18:00 hores hi haurà visites guiades, sempre respectant les mesures sanitàries i de distanciament corresponents.