La Colla Mal Passet farà entrega del Reconeixement Passet a Passet a Xarxa Teatre

Francisco Valor, José Rafael Pascual-Vilaplana, Xavier Richart, Saül Gómez… són alguns noms dels Reconeixements Passet a Passet que la Colla Mal Passet ha atorgat al Festival de Colles que organitza anualment. Un reconeixement que sorgix de la voluntat de valorar i fer més visible la tasca que duen a terme persones o institucions per la dolçaina com a element musical i vincle cultural de la nostra terra.

Aquest any, la Colla Mal Passet concedirà el Reconeixement Passet a Passet a la companyia de teatre castellonenca Xarxa Teatre. Des de fa més de 30 anys Xarxa Teatre oferix un teatre de gran format exclusivament per a ser representat al carrer, amb dos elements que el diferencien i el fan únic: l’ús de la pirotècnia i el so de la dolçaina.  Des dels seus inicis el so de la dolçaina ha sigut un element identificatiu dels seus espectacles, i que endinsa l’espectador en les tradicions valencianes. La carrera de Xarxa Teatre ha sigut internacional, i espectacles com Veles e Vents, El foc del mar o El dolçainer de Tales han fet sonar la dolçaina a nombrosos països arreu del món, amb música original composada per a l’ocasió o bé música tradicional adaptada.

El proper 16 de Març de 2019 tindrà lloc el XVé Festival de Colles al Centre Cultural El Teular de Cocentaina, concert en el que se li farà entrega d’aquest Reconeixement a Xarxa Teatre. A més, s’interpretarà música dels seus espectacles com a mostra de l’àmplia trajectòria de la companyia.