Amb un aforament complet i seguint escrupolosament les mesures de seguretat, va tindre lloc aquest dissabte 3 d’octubre en la Casa de Ferro la presentació en societat de la plataforma ciutadana “ Xarxa Muro “, un espai d’encontre que pretén fer del municipalisme i la participació ciutadana la pedra angular del seu projecte.
En aquest acte de presentació van intervindre Gabriel Tomás ( actual alcalde de Muro ), Kike Pascual ( regidor de la mateixa corporació ) i Moisés Moltó ( responsable de premsa i xarxes socials de Xarxa Muro ), tots ells membres actius de dita plataforma , els quals van anar desglosssant l’ideari i objectius d’aquest col.lectiu, que té en la independència i la pluralitat uns dels pilars fonamentals de la seua construcció.
“ Totes les veïnes i veïns de Muro que vinguen a sumar són benvingudes i benvinguts , sempre amb un tarannà cívic, respectuós i constructiu , per  tractar d’enfortir el municipalisme democràtic i propiciar una participació efectiva i igualitària “, explicava Gabriel Tomàs , alcalde de Muro i membre de la plataforma.
Per a tancar els parlaments va intervindre el president de FEPAL ( Federació de Partits Locals de la Comunitat Valenciana ), que va incidir en l’autonomia de cada agrupació local, i la no submissió a cap consigna ideològica vinguda de cap estament supramunicipal.
Com a apèndix de l’acte , des de Xarxa Muro es va animar a la ciutadania a formar part d’aquest nou projecte ,un projecte positivista i que rebutja la confrontació i que amb molta força i il.lusió té la pretensió d’activar accions que facen del nostre poble un poble més habitable i acollidor.Aquesta nova plataforma naix per a ocupar l’espai que els partits polítics a nivell local no omplin, més preocupats de les directrius i ordres que emanen de dalt que de solucionar els vertaders problemes dels ciutadans.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

 

El nou col.lectiu té un caire eminentment municipalista i participatiu, i és en la priorització d’aqueixos conceptes on basa principalment el seu ADN, per tant està obert a totes les persones que vulguen formar part d’aquesta iniciativa.
Per a poder formar part de “ Xarxa Muro “ no és pot pertànyer a cap partit polític , ja que és en la força de la diversitat i la pluralitat on es vol incidir per a tindre una perspectiva més àmplia , que permeta resoldre les situacions amb objectivitat i sense lligams , sempre amb el municipalisme per bandera.
A la esmentada presentació acudiran diversos membres de la FEPAL ( Federació de Partits Locals de la Comunitat Valenciana ) , per a donar suport i enfortir aquest nou projecte que entén la participació veïnal com a camí per a millorar la societat.