Unes setmanes abans de decretar-se l’estat d’alarma vam estar al «1r SPRINT TRAIL SOLIDARI+ECO MARXA» organitzat pel col·legi Santa Ana d’Alcoi i SR Sport & Training, en favor del PROJECTE SOMRIURES (adjuntem fotografia).

Va ser una genial iniciativa que va combinar moltes vessants: escola, famílies, esport, medi ambient, diversitat funcional, solidaritat, integració, etc. Aquesta és una d’eixes activitats que et deixen un bon sabor de boca, per la gran qualitat humana de les persones que la van fer possible, per l’excel·lent organització, que va estar a càrrec de la comunitat educativa i dels nostres amics d’UnRetoParaUnaCausa2 i perquè és dels projectes que ens fan adonar-nos-en quan important és l’actitud i les ganes de les persones quan es vol aconseguir alguna cosa. I és que no és la primera vegada que Saúl Ramírez, José Rico, Rubén Colomina, Zeus López, Julio Abad i Jaume Belda corren i organitzen curses solidàries en favor nostre, i compte… perquè anuncien que no serà l’última! A tots ells, a les persones que es van inscriure a la cursa i a les empreses col·laboradores sols podem donar-los les gràcies per tot el que fan, de forma altruista i desinteressada, per les nostres famílies.

Una vegada conclosa esta etapa tan dura de confinament, com a conseqüència de la crisi sanitària de la Covid-19, Dijous passat ens trobarem al pati del col·legi Santa Ana d’Alcoi, per fer-nos l’entrega simbòlica de la recaptació d’eixe dia, una representació de la Junta de pares i mares de l’associació, del professorat del centre i els amics del Repte (adjuntem fotografia). Per precaució, a l’acte no van poder assistir, com sol ser habitual, els nostres fills i les nostres filles.

En aquests moments, l’associació estem tornant a reprendre els assumptes que vam haver d’ajornar a meitat del mes de Març. I és que nosaltres som part d’eixos col·lectius de la població més vulnerables, ja ho érem abans del virus, s’ha demostrat en temps de confinament i també ho som ara. I, malgrat que la vida post Covid comença a obrir-se camí entre la nova normalitat, nosaltres seguim amb cautela però amb ganes d’aconseguir tot allò que vam haver de deixar de banda, per cuidar-nos i cuidar dels qui més ens necessitaven en eixos moments.

En este sentit, el Dimarts, 30 de Juny teniem prevista una reunió telemàtica amb el Director General d’Infraestructures, Enric Juan Alcocer, de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la GV, per parlar sobre el futur de la casa de Benimarfull que l’Ajuntament ja ens va mostrar la intenció de cedir-la per ubicar un possible centre per als joves de la comarca amb diversitat funcional. En esta reunió, també van estar Carlos Montava, alcalde de Benimarfull i Arnaldo Dueñas, gerent de la Mancomunitat de L’Alcoià-El Comtat, qui ens està ajudant per fer realitat aquest projecte.