El passat Divendres 01 de Desembre representants de la associació Somriures visitaren el Centre de la Fundació Lukas ubicat a la població de Sant Joan d’Alacant, entitat que dóna resposta a les principals necessitats de persones amb discapacitats severes de gran dependència, així com a les de les seues famílies (www.fundacionlukas.org). La filosofia d’aquesta fundació és un dels pilars en què està inspirat el nostre projecte per aconseguir una vida més digna pels nostres fills i filles una vegada acaben l’etapa escolar.

En aquesta visita estigueren les diputades autonòmiques Contxa Andrés del PSOE i Mónica Álvaro de Compromís que pertanyen a la Comissió de Política Social i Ocupació de les Corts Valencianes (amb elles Somriures tingueren el primer contacte el passat mes de Juliol a la reunió que féren a les Corts Valencianes). També els acompanyaren, entre altres, el diputat comarcal Rafa Briet, les alcaldesses de Cocentaina i Muro Mireia Estepa i Jakelin Cerdá, les regidores de Benestar Social d’Alcoi, Ibi i Biar (Aroa Mira, Mª José Herrero i Joan Lluís Escoda), així com l’alcalde de Sant Joan i una representant de la Mancomunitat de l’Alcoià-El Comtat.

Van estar atesos, amb un tracte exquisit, per la presidenta de la fundació Anne Marie Otten i les professionals del centre que ens explicaren el funcionament del mateix i ens ensenyaren totes les seues dependències.

Sonriures ens emportarem una molt grata sensació del centre, no sols per les seues instal·lacions, sinó, principalment, per la seua manera d’entendre i atendre la diversitat funcional donant suport vital a aquells joves que necessiten una atenció continuada les 24 hores del dia els 365 dies de l’any, mostrant-nos un ferm compromís amb la inclusió, la solidaritat, la transparència i la dignitat.