NOTA DE PREMSA:

El grup de treball per la recuperació de la Memòria Històrica de Cocentaina organitza el seu primer acte, amb un nombrós públic assistent de tots els àmbits socials i culturals de la Vila.

El passat Dimarts 27 de Març es va celebrar a la Casa de la Joventut de Cocentaina la conferència “Sobreviure a la repressió franquista” a càrrec de José Miguel Santacreu Soler, catedràtic de la Universitat d’Alacant, especialista en Història d’Espanya Contemporània. També es va projectar el documental “Castigats”, que tracta les vivències de varies persones que van patir la dictadura. L’acte va comptar amb la presència de nombrós públic, que després va participar a un animat col·loqui en el qual es va preguntar per molts temes relacionats amb la memòria històrica i l’ensenyament de la història als centres d’educació secundària.

L’acte va estar organitzat pel grup de treball per la recuperació de la Memòria Històrica de Cocentaina conjuntament amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Cocentaina, la Càtedra Interuniversitària de Memòria Democràtica de la Comunitat Valenciana i la Seu de Cocentaina de la Universitat d’Alacant.

El grup de treball de la Memòria Històrica de Cocentaina s’ha creat al 2018 i està format per un conjunt de persones de diferents entitats culturals i socials, així com gent a títol individual, amb l’objectiu d’organitzar una sèrie d’activitats al voltant de la recuperació de la Memòria Històrica. Totes elles, persones disposades a intercanviar idees des del respecte i la pluralitat, amb la finalitat de generar actes i propostes de tot tipus pel que fa a la recuperació de la M.H., fonamentalment de la nostra localitat.

Us informem dels actes que es celebraran al mes d’Abril: el Divendres 13 es presentarà una exposició sobre els Republicans Valencians i el dimecres 25 es projectarà el documental “Los hijos del silencio”.

La recuperació de la Memòria Històrica la volem portar a terme de la forma més constructiva i dialogant possible i per tant el grup de treball està obert a tota la ciutadania de Cocentaina. La propera reunió està prevista per al 3 de Maig, per continuar realitzant més activitats per rescatar de l’oblit a totes aquelles persones i institucions que foren víctimes de la dictadura i aprendre del nostre passat per enfortir els valors de democràcia i respecte als drets humans imprescindibles per a un futur millor.