PROJECTE SOMRIURES CELEBRA LA QUARTA ASSEMBLEA GENERAL

S’ aprova un pressupost per a 2021 de més de 112.000 euros per contemplar les obres de reforma del futur CENTRE COMARCAL SOMRIURES a Benimarfull, així com un canvi d’imatge i logotip amb unes línies més senzilles i modernes, gràcies al treball de final de carrera de Sara Marín.

Amb un total de 65 persones associades, lassemblea general ordinària de l’Associació Comarcal Somriures, Projecte de Connexió Vital, celebrada de manera telemàtica, ha servit per aprovar la gestió realitzada en 2020, així com els projectes que tenim en marxa per a 2021. Principalment, hem aprovat el pressupost previst per a enguany que preveu una partida de 100.000 euros per fer front a les obres de reforma del Centre Comarcal de Benimarfull. En estos moments estem a l’espera de la cessió de l’edifici per part de lajuntament i de seguida volem començar les obres per poder adaptar la casa tanta la normativa vigent de centres de dia com a les necessitats dús i funcionament del Projecte Somriures.

En este sentit, també hem mostrat a les famílies unes pinzellades del projecte global d’intervenció social que volem portar a terme en el centre. En resum, un projecte per a persones amb diversitat funcional i capacitats diverses, amb uns principis fonamentals com són: la PARTICIPACIÓ oberta i dinàmica dels usuaris i les usuàries i les seues famílies; la SENSIBILITAT SOCIAL, per donar a conèixer la diversitat funcional; la INCLUSIÓ real en la societat en que vivim, amb la realització dactivitats quotidianes fora del centre i la participació en esdeveniments socials; la NORMALITZACIÓ per poder realitzar les activitats de la seua vida diària; la IGUALTAT de totes les persones que integren el centre i el foment de lAUTODETERMINACIÓ i l’AUTONOMIA en el seu desenvolupament personal.

A més, hem presentat a lassemblea el projecte final de carrera de Sara Marin, alumna de l’Escola superior d’art i disseny d’Alcoi, basat en una imatge gràfica més simplificada i moderna del Projecte Somriures, amb una redefinició del seu logotip i una campanya divulgativa encarada a aconseguir finançamenti recursos, tant públics com privats, per poder fer realitat tant el centre de Benimarfull com altres projectes que tenim en marxa. El nou logotip proposat, tal i com diu la pròpia autora, conserva el cromatisme i somriure inicial però amb unes línies més senzilles. A més, el somriure del nou disseny ha sigut extret dels dibuixos que han elaborat les mateixes persones associades i el resultat final mostra loptimisme, la positivitat i lempatia delassociació. També volem encetar una campanya de sensibilització social pels pobles de la comarca, amb una cartelleria impactant en postes, panells i marquesines amb els rostres deles persones amb diversitat funcional del Projecte Somriures.

A hores dara lassociació lintegren 65 persones dels pobles dAgost, Agres, Alcoi, Banyeres, Benimarfull, Biar, Castalla, Cocentaina, Ibi, Millena, Muro i Onil. La gran majoria delles tenen percentatges de discapacitat i graus de dependència que difícilment els permetran gaudir duna vida autònoma, digna i feliç sense les teràpies i ajudes que requereixen en el seu dia a dia. Un 65% són majors de 18 anys (16 persones tenen entre 18 i21 anys i 26 són majors de 21anys), la qual cosa preocupa les seues famílies ja que, en estos moments, o estan ja reclosos a la llar familiar o en breu ho estaran, sense teràpies i sense possibilitat de socialitzarse, sense possibilitats de gaudir duna vida plena, amb autonomia, amb inclusió, amb normalitat, amb felicitat...Injusta però real, esta és la crua i dura realitat que vivim! Ens ajudes acanviar eixa realitat? Vols ajudar els nostres fills i filles a seguir somniant? Pots posarte en contacte amb nosaltres a través del telèfon 634344014 o per correu electrònic a somriruesprojecte@gmail.com

Aquesta és ja la quarta assemblea que celebrem al Projecte Somriures i ha servit per renovar els càrrecs de la junta directiva tal i com corresponia d’acord amb els estatuts de l’associació. La nova junta ha quedat composada per 15 persones i la major part dels seus membres ha volgut continuar tres anys més al front de l’associació mostrant així el seu gran compromís i responsabilitat pel futur dels seus socis i sòcies.Així doncs, queda formada per: Hipòlit Agulló, de Cocentaina, qui continua de president; Carmen Beltrán, dIbi, qui repeteix de vicepresidenta; Ani Callado de Cocentaina, qui sestrena com a secretària i Marisa Llorens, de Castalla, qui es referma com a tesorera. A estos cal sumar 11 vocals, amb una representació equilibrada dels pobles que integren l’associació.