Seran punts de prevenció, assessorament i denúncia en cas d’agressions sexistes.

Alcoi tindrà durant el pròxim dissabte amb motiu de la celebració del Mig Any Fester quatre punts ‘violeta’, tal com des de fa uns anys fa les Festes de Moros i Cristians i al Mig Any, per tal de prevenir a la ciutadania sobre el risc de les agressions sexistes. La campanya està cofinançada pel Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

Els «Punts Violeta» són espais, en els que se sensibilitza el públic, i s’atén, informa i ajuda a víctimes de qualsevol tipus d’agressió sexista. La seua finalitat per tant és la de conscienciar, previndre i gaudir la festa respectant a les dones, lliures d’assetjament i humiliació masclista. Als punts de consulta es rebrà assessorament, es donarà a conèixer el protocol d’actuació en cas d’agressions sexistes i es podran denunciar actes d’assetjament.

En aquests quatre punts informatius estaran sis persones qualificades, Graduades en Criminologia, Treball Social, Sociologia i Integració Social. Els punts es trobaran a la Glorieta, al passatge Sant Agustí,a la plaça Emilio Sala i a la plaça Pintor Gisbert (El Parterre).

L’horari dels punt de la Glorieta serà de 17 a 21 hores, aquesta és una novetat respecte a l’any passat que va estar de matí degut a que el concurs d’olleta es va resoldre a migdia, com el concurs finalitzarà per la nit, el punt estarà durant tota la vesprada. El punt de passatge Sant Agustí, que és el que va des de la plaça d’Espanya fins la plaça de Dins, estarà de 23 a 3 h, mentre que els dos altres punts estaran des de la mitjanit fins les 4 del matí.

La regidora d’Igualtat, Aranza de Gracia, explica que «A Alcoi apostem per la igualtat i el rebuig a la violència masclista en totes les seues formes. És necessari que les institucions realitzem accions preventives i d’assessorament. Volem que totes i tots puguem gaudir d’un Mig Any sense sexisme i recordem que si observem qualsevol tipus d’agressió no hi ha que girar el cap enrere, podem denunciar trucant al 016, al 112 o al 091. Alcoi lliure de violències masclistes!».