El proper Dissabte 07 de Març de 2020 a partir de les 19:30 hores tindrà lloc la XVIª edició del Festival de Colles que organitza anualment la colla contestana Mal Passet. Un any més dues colles es trobaran al Centre Cultural El Teular de Cocentaina per fer sonar la dolçaina i el tabal (entre altres instruments) amb un programa musical ambiciós i per gaudir escoltant. Aquest any tindrem amb nosaltres els companys i companyes de la colla LARRAIX de El Campello, dirigits per Luís Seguí interpretaran la primera part del concert. Són una colla amb molta solera i participació a la comarca de l’Alacantí i que fa ben poc, al 2017, van obtindré el primer premi al II Certamen Vila de Castalla, fet que ens indica el seu potencial. La segona part del concert anirà a càrrec de la colla contestana.

Aquest any també, la Colla Mal Passet vol sumar-se a l’hora de valorar aquells que cuiden i fan evolucionar la dolçaina, el tabal i la seua música com a element cultural i musical dels nostres voltants. En pro d’aquesta premissa, des de fa 12 anys atorga el Reconeixement Passet a Passet. En aquesta edició, Vicent Borràs “Faenes”, natural d’Algemesí, rebrà el distintiu. Ell és un tabaleter referent i pioner, profesor des de 1982, però més bé Mestre de Mestres. Tabaleter i percussionista des dels inicis del mític grup La Inestable, ha estat ell qui ha gravat els ritmes de percussió amb els que la majoria d’alumnes de dolçaina i tabal n´estudien el repertori. A banda, el seu treball també ha girat entorn la sonoritat del tabalet, l’ampliació i consolidació de ritmes, i la recerca de baquetes òptimes.

Composat per Xavier Richart i dedicat al mateix Vicent Borràs, el pasdoble Faenes sonarà com a cloenda del concert, interpretat per ambdues colles, seguit de la Muixeranga d’Algemesí.