L’esborrany definitiu del nou servei d’autobús urbà, elaborat pel personal tècnic municipal després del procés participatiu, ha sigut remés als grups polítics i a tots els participants en ell.

Aquesta setmana s’ha tancat un esborrany definitiu del nou servei d’autobús urbà que compta amb unes modificacions pactades en el procés participatiu i amb els grups polítics de la Corporació. Aquest document ha sigut facilitat tant als grups polítics com a totes les persones i associacions que han format part del procés participatiu.

Aquest text es debatrà en el Ple Municipal per a la seua aprovació el que iniciarà el procés de licitació que haurà de ser acordat amb els grups de l’oposició per a la seua tramitació.

Entre les principals novetats mancant ser aprovades pel Ple Municipal són els canvis en diferents línies que afavoreixen la pujada de la línia 1 al Col·legi la Salle i Piscina Municipal recorrent part del barri de l’eixample que actualment no tenia servei, la pujada per part de la línia dos al Col·legi Horta Major i Andreu Sempere afavorint l’accés a aqueixa zona del barri. També destaquen les noves línies 45 i 54 que refunden la línia 4 i 5 en cap de setmana i que donarà accés al Cementeri i Poliesportiu Francisco Laporta a barris que actualment no el tenien com el Viaducte, Zona Nord i Eixample.

La creació d’una bossa d’hores permetrà experimentar nous serveis i obtenir resultats per a la seua inclusió en el servei i se seguirà amb una política tarifària que beneficiarà a col·lectius més desfavorits com a pensionistes o estudiants i aturats de llarga duració.

Recordem que el personal tècnic municipal va dur a terme un procés participatiu per a poder conéixer de primera mà l’opinió i les aportacions de les persones usuàries i entitats, així com del personal treballador. Aquest procés va veure retardat el seu inici per la *Covid i les mesures que es van haver d’aplicar per a evitar la propagació d’aquesta pandèmia.

El Vicealcalde Jordi Martínez agraeix tant als que han participat en el procés participatiu Associacions veïnals, conductors de l’autobús, personal dels centres educatius i als grups polítics les seues aportacions al text que en molts casos s’han inclòs com a millores d’aquest. “Esperem tindre la licitació en marxa, una vegada aprovat el projecte del nou servei i que en l’any vinent estiga adjudicat aquest servei bàsic per a la ciutadania que millorarà de manera evident l’actual”.