Hi ha hagut una escola esportiva i una mediambiental. Han tingut lloc de l’1 de juliol al 30 d’agost.

Escoles d'Estiu en Serelles

El passat 30 d’agost van finalitzar les Escoles d’Estiu gratuïtes realitzades per l’Ajuntament d’Alcoi 2022, dirigides a xiquets i xiquetes de 3 a 14 anys. Aquestes escoles van començar el dia 1 de juliol i es van desenvolupar en la Piscina Municipal José Trenzano Alós i al Parc Natural de la Font Roja. Es van completar totes les places, que eren 400, 50 per quinzena i escola.
Les Escoles s’han dut a terme dins del Pla Corresponsables, tal com ja es va fer amb l’escola de la Setmana de la Primavera i amb les activitats aquàtiques i de multiaventura realitzades al juliol i agost i han sigut finançades amb càrrec als Fons rebuts del Ministeri d’Igualtat, secretària d’Estat d’Igualtat i contra la violència de Gènere, amb un total de 171.512,75 € de subvenció.
Recordem que l’Ajuntament va assumir les dues escoles d’estiu gratuïtes dins del Pla Corresponsables després de no presentar-se cap empresa a la licitació, creant una borsa de treball. Va contractar 13 persones, 10 monitors i 3 coordinadors, retardant-se l’inici del 22 de juny a l’1 de juliol. L’escola va ser preparada coordinant-se els departaments d’Esports, Personal, Polítiques Inclusives, Igualtat i Transició Ecològica.
Una vegada han finalitzat les escoles s’han avaluat els 120 qüestionaris de satisfacció rebuts. El 100% de les famílies que han participat en les escoles d’estiu, volen repetir les pròximes edicions i recomanarien aquesta iniciativa a tothom, afirmen que els ha encantat l’experiència i han gaudit d’un gran estiu. D’altra banda en comentaris i suggeriments moltes famílies han aportat que s’oferisquen més places en les següents escoles perquè més xiquets i xiquetes puguen gaudir d’aquestes activitats.
Cal destacar que s’ha donat l’oportunitat a la infància d’Alcoi de gaudir de les instal·lacions municipals i de l’entorn natural del nostre municipi, a través de la realització d’activitats de foment de l’esport, d’hàbits de vida saludable i del coneixement de la naturalesa.
Algunes de les activitats destacables que s’han realitzat al llarg d’aquests dos mesos han sigut, taller de tint natural, anellament d’ocells, taller de paper reciclat, classe d’iniciació d’esports menys coneguts com per exemple el Rugbi de la mà de l’Alcoi Rugbi Club, gimcanes esportives i jocs d’aigua entre altres, a més de descobrir el nostre entorn pròxim gràcies a les excursions pel Parc Natural de la Font Roja i a l’espai natural de Serelles, sense oblidar que cada dimarts i dijous gaudien d’activitats multiaventura i aquàtiques respectivament.
Segons ha ressaltat l’equip educatiu de les escoles d’Estiu, “aquest projecte ha sigut un èxit, s’han complit amb escreix les expectatives que es van marcar al principi de les escoles, i la satisfacció més gran ha sigut veure com han espremut cada activitat els xiquets i xiquetes d’Alcoi”.
“Hem tingut durant juliol i agost dues escoles d’estiu gratuïtes organitzades per l’Ajuntament d’Alcoi que han superat les expectatives que teníem marcades. Estem molt contents de tota la tasca que s’ha realitzat, tant de l’equip que ha dut a terme aquestes escoles d’estiu com dels xiquets i xiquetes que han gaudit de la naturalesa, de l’esport i del nostre entorn. Hem tingut unes escoles amb uns resultats que podríem qualificar d’excel·lents segons les famílies que han completat els qüestionaris”, conclou la regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gràcia.