Entre altres mesures, s’apagaran les llums ornamentals de monuments, fonts i edificis. Els recintes públics refrigerats i calefactats mantindran la temperatura de l’aire entre els 19 i els 27 graus, respectivament.

L’Ajuntament d’Alcoi se suma a les mesures aprovades pel Consell de Ministres dins del Pla de xoc d’estalvi i gestió energètica en climatització per a reduir el consum en el context de la crisi energètica provocada per la guerra a Ucraïna.
Entre altres accions, el consistori apagarà les llums ornamentals en monuments, fonts i edificis públics. A més, les temperatures de calefacció i refrigeració en edificis administratius estaran limitades a 19 i 27 graus centígrads, respectivament, i s’adoptaran mesures per a evitar el balafiament per pèrdues d’energia a l’exterior.
D’altra banda, l’Ajuntament d’Alcoi continuarà treballant en la línia empresa en els últims anys per a millorar l’eficiència energètica. En l’actualitat, la nostra ciutat presenta un parc fotovoltaic en espais públics que compta amb 19 instal·lacions, les quals sumen 334 kW i generen un estalvi en energia de més de 600.000 kWh l’any.
Totes les instal·lacions estan monitorades en temps real, la qual cosa permet observar el rendiment i producció a través de la plataforma de ciutat.
Tal com destaca el regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, “és fonamental conscienciar-nos sobre la necessitat de fer un ús eficient i responsable de l’energia i en aquest sentit, les administracions són les primeres que han de seguir aquests preceptes, amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament sostenible i aconseguir aqueix doble estalvi econòmic i mediambiental”.