Durant aquest estiu la regidoria d’Esports va oferir el Campus d’Estiu i Cursos d’Estiu en el Complex Esportiu Municipal ‘Eduardo Latorre’, l’ajuntament també va organitzar tallers didàctics i activitats del foment de la lectura a les biblioteques infantils i es van executar 5 accions d’oci alternatiu per a la joventut, proposta més votada en els pressupostos participatius 2022. El balanç ha sigut molt positiu amb una alta participació i satisfacció.

Campus estiu 2022

La regidoria d’Esports va organitzar dues activitats en el Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre que van tindre molta acceptació entre abonats com no abonats de la instal·lació: El ‘Campus d’Estiu’ i ‘Cursos d’Estiu’ (5é i 17a edició respectivament) té una gran acceptació any rere any. Aquestes activitats abasten a diferents grups d’edat des dels 3 anys, sent els cursos també per a adults, comptant amb participants de fins als 65 anys. S’han realitzat en les instal·lacions esportives del centre i puntualment en instal·lacions pròximes com la piscina del poliesportiu municipal Juan Agudo Garat (Poliesportiu de Caramanxel). Aquestes activitats afavoreixen la conciliació familiar en una època on es fa difícil compaginar treball i família.

Les dades de campus han sigut similars a altres edicions sense restriccions per pandèmia, arribant a un centenar de participants, completant totes les inscripcions, repartits en 5 setmanes, podent executant l’activitat des d’una i fins a cinc setmanes segons necessitats de l’alumnat. Quant als ‘Cursos de Natació’, les dades també són similars a anys anteriors sense restriccions, arribant a cent vint-i-dos alumnes durant la campanya d’estiu.

En aquest apartat esportiu també és important destacar que els programes de hidroteràpia per a persones amb discapacitat s’han mantingut durant el mes de juliol en aquells casos que s’ha sol·licitat, donant opció a les persones incloses en aquests programes a allargar un mes més l’activitat programada fins a juny. Tenint gran acceptació, ja que s’ha mantingut en un 85% l’activitat en aquest col·lectiu durant el mes de juliol de 2022.

Durant aquest estiu també hi ha hagut tallers didàctics i activitats de foment lector a les dues biblioteques infantils municipals, amb un total de 41 activitats i 304 assistents.Finalment podem destacar que el CCJ situat de manera temporal en el Centre Comercial Alzamora va acollir diferents activitats d’oci alternatiu per a la joventut sota el títol de ‘Els Nits Joves’. Aquesta va ser la proposta més votada dels pressupostos participatius 2022. En total va haver-hi 417 participants.

El CCJ enguany va preparar activitats en la seua programació a l’agost amb ‘Les Nits Joves’. El dia 6 d’agost va tindre lloc ‘La nits dels Pirates’ amb 163 participants. Un total de 10 van ser a la projecció gratuïta als cinemes Axion de ‘Piratas del Caribe 5. La Venganza de Salazar’, 75 van participar en els jocs de taula, duts a terme gràcies a l’entitat ‘Domengueros Alcoi’ i un total de 78 en la Escape Room ‘El tresor del Pirata’.

La segona Nit Jove va ser la del dissabte 27, que va tindre 254 participants en total. La primera de les activitats va ser una ‘Game Party’, és a dir, una festa de videojocs amb diferents zones habilitades per a ‘gamers’, com la Zona Gaming o la Zona Mobile, on van poder jugar amb el mateix dispositiu o els que hi havia preparats. Va haver-hi espai per a la Realitat Virtual, Simuladors de Conducció, Campionat amb mòbil, Campionats Xbox i Playstation i consoles d’ús lliure. Entre altres jocs van gaudir de FIFA, NBA2K, Fortnite, Brawl Stars i Just Dance. Va comptar amb 192 participants. L’altra activitat va consistir en la simulació de vol Wingsuit i va tindre 62 participants. El Wingsuit és una de les modalitats del paracaigudisme on es col·loca un vestit simulant unes ales entre les cames i els braços que permet planejar per l’aire. Per a la realització d’aquesta experiència, els participants van ser penjats d’una estructura, i se’ls van col·locar unes ulleres de visió esfèrica. L’efecte va ser el d’una teletransportació a un vol virtual amb emocions excepcionals.

“Hem tingut un bon resultat en les activitats que hem organitzat tant les d’esports com les de cultura, joventut i participació. Les dades són positives, hem intentat oferir oci variat a la ciutadania durant el període estival, també amb Viu l’Estiu o amb les piscines municipals, que tancaran aquest cap de setmana i estan tenint unes excel·lents dades d’assistència”, conclou el regidor d’Esports, Alberto Belda.