Davant les últimes notícies al voltant del CD Alcoyano ens trobem en la necessitat, inclús obligació de transmetre públicament la nostra opinió i crítica front l’actual situació del club.
Vaja per davant la nostra satisfacció i reconeixement per la temporada esportiva del primer equip. I tampoc volem oblidar tot el que s’ha aconseguit des d’aquell lamentable descens a tercera divisió l’any 2019, fins a dia de hui.
És notori que tant el cos tècnic com els propis futbolistes demostren estar centrats i al marge de la situació institucional tot i que, a més del baló, també és el seu treball i sou el que hui està en joc.
En aquest moment podria semblar avantatgista afirmar que l’arribada als clubs esportius de la Llei sobre ‘Sociedades Anónimas Deportivas’ (SAD) a finals dels anys 90 no fou la millor solució a les carències del denominat futbol modest, però sincerament pensem que el temps ha donat la raó a qui llavors ja en dubtàvem.
És cert que el futbol necessitava una modernització a tots els nivells que garantira la viabilitat dels clubs. Però s’ha evidenciat que no era aquesta en que els equips havien de deixar de ser propietat del poble per a ser-ho dels nous empresaris del futbol.
I així, apropant-se ja a la dècada des que l’Alcoià es convertira en CD Alcoyano SAD, el nostre club es troba, sembla ser, en una situació de dèficit acumulat i risc imminent de insolvència financera. I diem “sembla ser” perque de manera oficial no en sabem res.
Tampoc tenim cap constància ni comunicació de l’estat i dació de comptes cap a l’accionariat i tampoc sabem si s’acompleix el Capítol IV de la Llei SAD referent als requisits de informació comptable.
Des de fa anys que socis, aficionats i xicotets accionistes no som coneixedors de com es gestiona el club a nivell econòmic i organitzatiu. Tampoc de com es distribueix l’accionariat de la SAD, ni de quina és la relació dels directius i patrocinadors amb el capital accionarial. De fet, allò que sabem és el poc que ens conten alguns periodistes. I ara, comentem el que sí coneixem:
Fa aproximadament dos anys, el secretari tècnic del club va fer unes declaracions públiques convidant a dimitir a qui llavors ocupava el càrrec de president de l’entitat. Des d’aleshores: rumors i filtracions sobre deutes i irregularitats en temes tant seriosos com l’adquisició i transmissió d’accions de la SAD.
En maig d’enguany, l’actual president va comunicar que el Club duria als tribunals a l’anterior president per impagaments de 150.000€ sobre un deute reconegut de 200.000€.
Algú ens pot explicar a què correspon aquest endeutament? Com es va produir l’adquisició i posterior cessió del paquet accionarial de l’expresident? Per què davant temes tant seriosos mai parla cap representant del consell d’administració? I ja arribats a aquest punt: a qui, a quin preu i amb quines condicions es pretén ara cedir la majoria accionarial?
A peu de carrer, la gent comenta que no hi ha inversors locals interessats en el club.
Nosaltres amb el que sabem i no sabem diem: qui arriscaria els diners i reputació de la seua empresa en esponsoritzar el club en la situació actual? Davant de tot açò; què podem fer nosaltres que no tenim la capacitat accionarial mínima per intervindre i demanar explicacions al consell d’administració?
Cal recordar que el CD Alcoyano rep diners públics a través de subvencions i que a més ocupa i utilitza instal.lacions municipals. Tot i ser un club privat propietat dels accionistes continua sent el club d’Alcoi i de les nostres comarques.
Tampoc oblidem al soci. Hem complit cada temporada que se’ns ha demanat fer un esforç. I seguirem complint tot i comptar amb uns preus d’abonament que no es corresponen amb la situació conjuntural i al tracte que rebem. Però ací continuem, perque allò que realment ens agrada és pujar al Collao cada diumenge amb els nostres.
Per tot, demanem que tant el consell d’administració com la junta directiva informen amb claredat sobre l’estat de comptes de l’última auditoria disponible. També demanem que se’ns informe sobre l’actual procés de venda d’accionariat. Vos animem a totes i tots a unir-vos en aquesta petició, perque l’Alcoyano és vostre i no dels que pretenen fer negoci amb les nostres il·lusions.

-Grup de Socis, Aficionats i Xicotet Accionariat del CDA-
Signat: SBE, MBV, MCS, JDM, MEP, JEP, RFG, DGB, RSB, SSD, JTD