L’Ajuntament d’Alcoi va demanar la reunió el passat 29 de juliol. Des de principis d’estiu està a l’espera que Conselleria indique els tràmits concrets a seguir perquè puguen acceptar el nou projecte amb els preus adaptats.

Foto de la Reunió Conselleria, Andreu Sempere i Ajuntament del mes de febrer

Recordem que el passat 25 de gener va quedar deserta la licitació del Pla Edificant per a la remodelació i ampliació de l’Andreu Sempere degut a l’increment del preu dels materials i el transport que varia diàriament està provocant que projectes redactats passen a tindre els seus preus desfasats en pocs dies. Des del primer moment l’Ajuntament es va posar en contacte amb la Conselleria d’Educació per aclarir quines eren les passes a donar, per poder continuar amb el projecte. Després de diverses reunions des de la direcció general d’infraestructures es va requerir que l’Ajuntament presentara l’adaptació del projecte al nou valor fixat per Conselleria i amb les modificacions demanades des del centre, cosa que es va fer a principis d’estiu.
L’Ajuntament d’Alcoi, després de fer tot el que havia indicat Conselleria, va demanar una reunió el passat 29 de juliol per saber com està el procés i conèixer quins eren els tràmits concrets addicionals a seguir perquè acceptaren el nou projecte amb els preus adaptats i les modificacions demanades pel centre, ja que pareix ser açò ha provocat dificultats en la tramitació. Finalment, després d’insistir, Conselleria d’Educació ha convocat una reunió per al pròxim dimecres dia 2 en la que per la seua part estarà el director general d’infraestructures Educatives, Víctor Garcia, i personal tècnic, per part de l’Ajuntament assistirà l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, el regidor d’Educació, Jordi Silvestre i tècnics municipals i per part de l’Andreu Sempere, el director, Jesús Martínez, i directora d’estudis, Rosa Martí.
Tal com vam informar, el passat mes de febrer ja van tindre una reunió Conselleria, Ajuntament i Institut, en aquell encontre, el director general va recordar que d’acord amb l’actualització del mòdul econòmic d’Edificant, els municipis que ja tenien concedida la delegació de competències per a una actuació determinada, la licitació d’obra de la qual s’haja declarat deserta, poden desistir de la delegació ja aprovada i sol·licitar-la de nou conforme als nous valors. A més, la Conselleria es va comprometre a augmentar la dotació econòmica del projecte per tal d’atendre les necessitats de l’institut que no s’havien contemplat en la memòria valorada, en concret, el gimnàs, les pistes esportives, la urbanització de parcel·la i el tancament perimetral.
També es van resoldre alguns dubtes plantejats per l’Ajuntament relacionats amb la gestió de la nova delegació de competències i l’augment de la partida pressupostària assignada. En aquest sentit, la direcció del centre va proposar que, ja que ara es disposarà de més recursos econòmics, es revise el projecte d’execució per tal d’intentar d’oferir una solució totalment satisfactòria de les Aules Dinàmiques d’Aprenentatge, ADA, així com incorporar un sistema de calefacció més sostenible per a l’edifici principal, sempre que encaixen en la nova dotació econòmica i així es va parlar de les plaques fotovoltaiques al gimnàs no contemplades al projecte i a l’edifici principal, actuació que ja va quedar garantida per part de la Direcció general, en altres subvencions dedicades a aquest tipus d’instal·lacions. Les propostes plantejades són coherents amb el compromís de la comunitat educativa de l’Andreu Sempere, escola associada UNESCO, amb l’Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible.
«Hem seguit tots els passos que marca la Conselleria davant d’una licitació que s’ha quedat deserta, i hem demanat aquesta reunió per saber com està el procés i quins són els tràmits concrets addicionals que hem de donar, per poder dur endavant l’Edificant de l’Andreu Sempere i accelerar al màxim la licitació de les obres. Cal tindre en compte que en quedar deserta la licitació, es van actualitzar els preus i es va voler aprofitar per a incorporar una sèrie de millores, la qual cosa ha dificultat el procediment ordinari», ha explicat el regidor d’Educació, Jordi Silvestre.