Un total de 20 esdeveniments culturals, 10 de música, 6 de teatre, 3 de dansa i una que uneix circ, dansa i música.

L’any 2022 ha arrancat amb una variada, plural i completa programació en el Teatre Calderón, que compleix 15 anys de gestió municipal, exceptuant el personal tècnic i de manteniment.

En concret, podrem gaudir de 20 accions culturals diferents deu de música, sis de teatre, tres de dansa i una que uneix circ dansa i percussió. Serà l’espectacle ‘Currents’ de Mayumaná. Està basat en la batalla creativa que van portar Nikola Tesla i Thomas Alva Edison per a la invenció de formes modernes d’electricitat. Un moment de la història en el qual l’energia elèctrica encara estava en un punt intermedi entre màgia i ciència. Tindrà lloc el dijous 17 de març a les 20 hores.

Pel que respecta al Teatre hi ha diversos plats forts durant aquests mesos, per ordre cronològic en primer lloc serà el torn de ‘Tarántula’, de Tirso Calero a càrrec de Cromagnon Producciones, un thriller que es durà a terme el dissabte 29 de gener a les 20 hores. El dijous 3 de febrer a les 20 hores serà el torn de Fuenteovejuna 2040 una versió lliure del clàssic de Lope de Vega a càrrec de l’Aula de Teatre de la Universitat d’Alacant.

Hem de destacar dins de l’apartat de teatre, ‘Júlia’ a càrrec de la companyia alcoiana La Dependent. Basada en la novel·la de novel·la d’Isabel Clara Simó, adaptada i dirigida per Gemma Miralles. “Esperem i estem segurs que serà un èxit tant a Alcoi com en totes les seues representacions en la resta de ciutats”, ha afirmat l’edil de Cultura, Raül Llopis. Les representacions seran el divendres 18 i dissabte 19 de febrer a les 20 hores.

El dissabte 26 de febrer a les 20 hores serà el torn d’un clàssic, en aquest cas l’adaptació realitzada per Eduardo Galán de ‘Los Pazos de Ulloa’ d’Emila Pardo Bazán a càrrec de Secuencia 3 La Villarroel, Olympia i Saga Producciones.

L’Horta Teatre presentarà ‘Família Normal’ de Núria Vizcarro el dissabte 12 de març a les 20 hores, mentre que tancarà la programació en teatre Olympia Metropolitana amb Burundanga de Jordi Galcerán, una comèdia que podrem veure el divendres 25 de març a les 20 hores.

Com ja vam anunciar la música és la protagonista durant el mes de gener en el Teatre Calderón, ja que dins de la programació del Circuit Sonora i de la Capitalitat Cultural 2021, hi ha un total de 5 concerts, tres dels quals ja s’han dut a terme. Hi haurà dos més, el diumenge 23 de gener a les 20 hores serà el torn de Spanish Brass i el diumenge 30 a les 18 hores tancarà el Sonora, Trobadorets. Com és tradició el diumenge 2 de gener es va celebrar el tradicional concert d’any nou, va anar a càrrec de la European Strauss International Orchestra.

En l’apartat musical cal ressenyar l’homenatge a Sergi Sempere que oferirà la Societat Unió Musical d’Alcoi. El programa inclou la interpretació d’obres simfòniques per a banda de música, de cambra i comptarà amb la participació del Grup de Dolçainers i Tabaleters La Degollà d’Alcoi, al qual també pertanyia Sergi, així com de diversos músics que han compartit amb ell estudis i importants projectes musicals al llarg de la seua brillant trajectòria professional. Serà el dijous 24 de febrer a les 20.30 hores.

El diumenge 6 de març a les 19 hores serà el torn de Nabucco a càrrec Òpera 2001 – Òpera de Massy (Paris-Sud), Tragèdia lírica en quatre actes, música de Giuseppe Verdi (1813-1901) i

Llibret de Temistocle Solera. Basada en l’Antic Testament i l’obra «Nabuchodonosor» de Francis Cornue i Anicète Bourgeois. Versió original en italià amb sobretítols en castellà.

Finalment cal informar dins de l’apartat musical que com és tradició tornaran els concerts d’exaltació de la Música Festera. Dos d’aquests concerts seran el mes de març, concretament, el diumenge 20 serà el torn de la banda més jove, l’Agrupació Musical Serpis d’Alcoi i el diumenge 27 el de la Societat Unió Musical d’Alcoi, tots dos concerts seran a les 11.45 hores.

Finalment és important destacar els espectacles de dansa. El primer d’ells, La Magia de las Señales, a càrrec de la companyia alcoiana A3 Danza va tindre lloc el dissabte 15 de gener. La programació seguirà el diumenge 6 de febrer a les 19 hores, amb Movimientos por Bulerías de la Compañía Antonio Gades amb la col·laboració de María Esteve, s’emmarca en la programació de l’Asociación de Amigos de la Música de Alcoy. Així mateix, el dissabte 12 de febrer a les 19.30 hores serà la IX Gala de Dansa a benefici d’ACOVIFA, Associació Comarcal Contra la Violència de Gènere i Familiar. Participaren un total de 20 escoles de dansa i ballets.

“Tenim una programació variada, plural i completa en el Teatre Calderón, amb música tant clàssica com actual, també dansa i teatre, amb tota mena d’obres i com no espai per a les entitats locals. Arranquem 2022 amb força en la cultura, també hem dut a terme altres accions culturals com a exposicions o diferents presentacions”, ha conclòs el regidor de Cultura, Raül Llopis.

AVANÇ ABRIL

A més de la resta de concerts d’exaltació de la música festera, podem anunciar tres esdeveniments importants. El dissabte 2 d’abril a les 20 hores concerte de ADDA Simfònica. Zoom Zoom Teatre, representarà ‘Sóc una nou’ el divendres 8 d’abril a les 20 hores, tancant el mes, la cantant alcoiana Neus Ferri, que presentarà el seu últim treball ‘Llar’ el divendres 30 a les 20 hores.