Va tindre lloc aquest divendres 1 de juliol i van comptar amb la participació de més de 20 comerços.

nit oberta 2022

L’Associació de Comerciants del Centre Històric d’Alcoi ‘Alcentre’ va organitzar divendres passat 1 de juliol una nova edició de ‘La Nit Oberta’. L’Ajuntament d’Alcoi, una vegada més ha col·laborat en aquesta iniciativa en la qual no sols participen comerços, també establiments d’hostaleria, al costat d’Alcoi Comercial, Unió Gremial, la Cambra de Comerç i la Conselleria d’Economia Sostenible.
El president de Alcentre, Alejandro Cerro, ha afirmat que: “Des d’Alcentre valorem positivament aquest retorn de la Nit Oberta que esperem poder repetir en pròximes ocasions. A més estem molt agraïts amb la implicació dels comerços i els hostalers que han participat en aquesta Nit Oberta i pel ‘feedback’ que estem rebent d’ells estan molt satisfets. Com sempre volem agrair als col·laboradors, a les entitats i als organismes que ens han ajudat a realitzar-ho, també als artistes i als músics que van vindre a amenitzar aquesta nit amb nosaltres i sobretot als veïns i als clients, així que moltes gràcies i esperem veure’ns en la pròxima Nit Oberta”.
Tal com ha manifestat el president de l’Associació de Comerciants del Centre Històric d’Alcoi ‘Alcentre’, els establiments participants han mostrat la seua satisfacció i han valorat aquesta iniciativa. La seua intenció és repetir-la donat l’èxit aconseguit.
“En primer lloc vull donar l’enhorabona a ‘Alcentre’ que ha aconseguit que més de 20 establiments s’impliquen en aquesta iniciativa. Des de l’Ajuntament donarem suport a les accions que les entitats proposen per a dinamitzar el comerç de la ciutat”, ha afirmat la regidora de Comerç, Vanessa Moltó.
Recordem que l’activitat ja es va celebrar en nombroses ocasions abans de la pandèmia, i va tornar per a dinamitzar l’economia en el centre de la ciutat. Els establiments que van participar, més de 20, van ampliar el seu horari comercial, van oferir zones outlet, ofertes, sortejos, sopars a la fresca i molt més.
És important ressaltar que va haver-hi ambientació musical pels carrers, en concret al carrer Sant Llorenç, cantonada amb Sant Francesc i en la Plaça Pintor Gisbert (Parterre) en la zona de l’estàtua de l’Ocell, també va actuar pels carrers, en les taules de l’hostaleria i en els establiments participants el Mag Hugo.
Per a dur a terme aquesta iniciativa l’Associació de Comerciants del Centre Històric d’Alcoi ‘Alcentre’ va sol·licitar el tall del trànsit als carrers Sant Llorenç i Sant Nicolau fins a la cantonada amb Sant Maure des de les 18 hores fins a la 1 de la matinada, la qual cosa va permetre poder passejar tranquil·lament a la ciutadania pels carrers i a l’hostaleria situar les taules en la calçada.