Aquest dissabte 1 d’octubre en el Centre Social de la Zona Nord

Cartell Dia gent gran

L’1 d’octubre es commemora el Dia Internacional de les Persones d’Edat, per a destacar el canvi demogràfic que està patint la població mundial i la necessitat de crear noves polítiques i programes que beneficien als membres de la tercera edat. La regidoria de Gent Gran ha organitzat distintes activitats per commemorar aquest dia.
Els actes es portaran a terme en el Centre Social de la Zona Nord, en l’espai que té la Gent Gran amb entrada lliure fins a completar l’aforament.
A les 11 començaran amb la xarrada: ‘hàbits saludables. Enhorabona per haver arribat a aquesta edat, vos animem a seguir cuidant-vos’, a càrrec d’Adela Gadea, A la vesprada a les 16 hores començarà el torneig de ‘’chinchón’, dòmino i cotos. Cal fer les inscripcions en el telèfon 608292039, de 10 a 14 hores. El premi per a les persones guanyadores de cada modalitat serà un sopar valorat en 50 € en un restaurant local. La programació continuarà a les 18 hores amb el berenar. A continuació hi haurà una exhibició del grup de ball del Centre de Gent Gran de la Plaça i a les 19 hores començarà el ball obert.
«Estem davant d’un dia de celebració amb unes persones que s’ho han guanyat, la Gent Gran que ha treballat durant tota la vida mereix tindre ara un oci saludable. La regidoria de Gent gran organitzem una gran programació al llarg de tot l’any, per aquestes persones que no em cansaré de repetir, són les que més mal ho van passar amb la pandèmia i les que més necessiten aquest tipus d’iniciatives que l’ajuden a eixir de casa i relacionar-se», ha explicat la regidora de Gent Gran, Carolina Ortiz.
Aquesta celebració va ser promoguda per l’Organització de les Nacions Unides (ONU), des de l’any 1991 i té com a objectiu promoure polítiques i programes públics centrats en les persones de la tercera edat perquè aquestes romanguen molt més temps, actives dins de la societat. Cada any, les Nacions Unides trien un tema o lema per a desenvolupar la campanya del Dia Internacional de les Persones Majors, i aquest any 2022, el lema va dirigit als esforços que fan les dones majors a favor de les seues comunitats: «La Resiliència i les contribucions de les dones majors». Les dones són un dels col·lectius que han patit més discriminació en els últims esdeveniments que s’han desenvolupat en el món, però també cal ressaltar la seua important labor en pro de les famílies i les societats, una labor, moltes vegades, invisible. Es pretén posar veu a aquestes dones majors per a reconéixer la seua labor al llarg dels anys. Amb això, volen aconseguir major reconeixement per al col·lectiu de les persones majors en general.