Tindran lloc en la parròquia de ‘San Mauro y San Francisco’.

Cartell Verge dels Lliris, autor: Javier Martínez Ferris

A causa de la situació de risc per incendis forestals i d’acord amb les indicacions de la direcció del Parc Natural de la Font Roja, dependent de la Conselleria Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament d’Alcoi conjuntament amb l’ Archicofradía de la Virgen de los Lirios han decidit traslladar els actes previstos per a celebrar el dia de la patrona, aquest diumenge 21 de la Font Roja a la parròquia de ‘San Mauro y San Francisco’. Per tant els actes programats donaran començament a les 19 hores a l’interior de l’església. El sopar de cabasset s’ha suspés.

La normativa d’ordenació del parc natural continguda en el decret 121/2004, de 16 de juliol, del Consell de la Generalitat, pel qual s’aprova el Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals i la revisió del Pla Rector d’Ús i Gestió del Parc Natural del Carrascar de la Font Roja indica en el seu article 46, que es refereix als Actes públics: romeries i activitats culturals, “Amb caràcter general, la realització de qualsevol acte públic requerirà informe del director-conservador, que podrà, quan siga necessari, establir les condicions necessàries”.

Per aquest motiu el director-conservador, Salvador Palop, ha redactat un informe en el qual conclou que “es considera que donada la situació de risc extrem d’incendi en què ens trobem i amb la finalitat de garantir la seguretat de les persones i minimitzar el risc de generació d’incendis, en cas que el nivell d’alerta Previfoc previst per al dia 21/08/2022 siga nivell 3, s’hauria de suspendre la celebració dels actes religiosos previstos”. L’alerta prevista per a tot el cap de setmana és la 3.