Alcoi disposa d’una nova ruta denominada “Alcoi en temps de guerra” que discorre per 20 recursos

L’entrada al refugi de Cervantes ha sigut traslladada al cub instal·lat en el mateix passeig de Cervantes a conseqüència de les obres de condicionament de l’edifici del CCJ, Centre Cervantes Jove, de manera provisional fins que aquestes finalitzen. El termini d’execució de l’actuació és de 9 mesos.
Recordem que Alcoi compta amb la museïtzació del Refugi de Cervantes, visitable cada dia excepte els dilluns i de l’entrada del refugi de Sant Tomàs. De la mateixa manera es disposa de la recreació de la visita virtual dels refugis de la Beniata i la Glorieta, l’experiència de la qual pot gaudir-se des del mateix refugi de Cervantes.
Relacionada amb aquest espai, Alcoi disposa d’una nova ruta denominada “Alcoi en temps de guerra” que discorre per 20 recursos que han sigut posats en valor tenint en compte l’ús per al qual van ser destinats entre 1931 i 1939.
La guia s’ha editat en castellà i valencià i existeix versió digital de la mateixa en suec i noruec, mercats que per la seua estreta vinculació amb l’Hospital suec noruec de la nostra ciutat, atrauen un gran nombre de visitants durant tot l’any. La informació es troba digitalitzada i s’ha creat una ruta en la pàgina web de turisme que responent a aquest nom, mostra tots els elements que s’integren en aquesta, als quals se li ha afegit una breu explicació contextualitzada d’aqueix moment crucial en la nostra història.
Amb aquest projecte es fa un pas més per a aprofundir en el desenvolupament de la memòria històrica. Per al seu desenvolupament s’ha comptat amb la col·laboració de l’historiador Ángel Beneito i l’arxiu fotogràfic de E. Rabol i E. Pettersen.