NOTA DE PRENSA DE LOS TESTIGOS CRISTIANOS DE JEHOVÁ

Alcoi. Story i Rita van descobrir que el seu fill Moses rebia burles i vexacions quasi diàriament per part dels seus companys de col·legi. Això li feia sentir sol i aïllat. Segons l’organització no governamental Bullying Without Borders (Assetjament sense Fronteres), set de cada deu xiquets pateixen tots els dies algun tipus d’assetjament a Espanya. Mentre els pares busquen maneres de protegir els seus fills, un grup cada vegada més nombrós de famílies recorre a una font diferent de guia pràctica com a solució a l’assetjament escolar: la Bíblia.

Story i Rita van parlar amb els seus tres fills sobre uns certs principis bíblics útils que havien aprés per ser testimonis de Jehovà. “Orem a Déu en família i parlem sobre com se sentien els nostres fills”, va dir Story. Després van analitzar junts alguns versicles de la Bíblia “sobre el comportament i com defensar-se de manera correcta, i de com tractar a la gent i no prendre represàlies”. Segons Story, això va fer que el seu fill sabera com actuar i estiguera calmat.
També, van buscar en el lloc d’internet dels testimonis de Jehovà, jw.org , el terme “bullying” i va aparéixer una gran quantitat de recursos gratuïts com a vídeos, articles, fulles d’exercicis i altres activitats en línia sobre dificultats a les quals els joves s’enfronten a l’escola. Aquests recursos inclouen la pissarra animada titulada Acaba amb l’abús sense gastar els punys i uns dibuixos animats sobre el poderós efecte de l’oració en qui pateix assetjament.
“No totes les situacions es resolen tan fàcilment. Però aplicar els consells de la Bíblia i saber veure el quadre complet pot ajudar les persones a suportar la situació i mantindre la seua autoestima”, va dir Pedro Carrilero, portaveu local dels testimonis de Jehovà.
“La Bíblia ha ajudat moltes famílies a afrontar les situacions difícils de la vida”, va dir Carrilero. “Els principis que es troben en aquest antic llibre poden ajudar els adults i als xiquets a resoldre conflictes i a mantindre relacions pacífiques amb els altres”.
Principis com l’anomenada “regla d’or”, que consisteix a tractar als altres com t’agradaria que et tractaren a tu, mostrar amor i no cedir a la ira són coses que, segons Rita, ajuden a la seua família en moltes situacions. “Els meus fills poden anar a escola amb confiança i sense por, sabent que compten amb tot el nostre suport i disposen de les eines adequades per a fer front als possibles assetjadors”.