Nota de premsa Projecte Somriures:
Ahir, 4 de juny de 2021, ens vam reunir amb el Director General d’Infraestructures de Serveis Socials de la Generalitat Valenciana, Enric Juan, a València, una representació de l’Associació Comarcal SOMRIURES: PROJECTE DE CONNEXIÓ VITAL, per parlar de les infraestructures previstes al
departament 15, Alcoià-Comtat, a l’apartat 5é, noves infraestructures per a persones amb diversitat funcional, dins el Pla Valencià d’Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025, ja conegut com Pla Convivint.
Pel que fa al centre de dia comarcal previst a Benimarfull ens vam alegrar moltíssim al conèixer les intencions de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i és que el Pla Convivint contempla tota la dotació pressupostària necessària per poder fer front a dita infraestructura. Però no es tracta d’una qüestió solament econòmica.
El Pla Convivint possibilita als ajuntaments fer-se càrrec de tot el procés de licitació i contractació de les obres previstes per a la posada en marxa del centre, amb una cobertura total per part dels pressupostos de la Generalitat Valenciana i ens allibera així a les famílies d’un pes molt gran per no haver de fer front al cost de la reforma de l’edifici, al pagament d’honoraris professionals de redacció de projecte, direcció d’obra, equipament, etc.
Però, a més, ho fa des d’una perspectiva de màxims, amb l’esperit i sota el paraigua de la nova llei valenciana de Serveis Socials Inclusius, amb una forta aposta per la creació de places públiques, amb la idea de construir un projecte inclusiu, innovador i pioner, plenament coincident amb la filosofia i objectius del Projecte Somriures.
A més del centre de Benimarfull, el Director General ens va confirmar les altres dues infraestructures previstes a les nostres comarques, el centre de dia a Castalla i el centre residencial a Ibi.
Volem, per tant, felicitar públicament a la Conselleria per haver posat per escrit la intenció de materialitzar ens els pròxims cinc anys aquestes infraestructures per a l’atenció de les persones amb
diversitat funcional, posant els recursos econòmics i tècnics per davant i a l’abast dels ajuntaments.
Esperem que aquestes no queden en paper mullat i s’executen el més aviat possible perquè, amb elles, els nostres fills i les nostres filles podran gaudir d’una vida més digna, prop dels pobles on han nascut i s’han criat, prop de les persones que estimen i els fan feliços i, sobretot, integrats en la societat, en la natura, en la vida cultural, esportiva i tradicional dels nostres pobles i comarques. Una societat madura i responsable com la nostra mereix uns recursos que possibiliten la cura de les persones més vulnerables i que aquestes no hagen de quedar recloses per falta d’oportunitats.
El Pla Convivint marca un punt d’inflexió importantíssim en la “paràbola” de la vida dels nostres fills i les nostres filles ja que, amb ell, visualitzem clarament que un altre futur és possible!
Sols esperem la col·laboració de totes les persones i administracions implicades per fer-lo realitat.
Hem de dir que, en el dia d’ahir, també ens vam reunir de manera immediata amb els quatre regidors i regidores de l’equip de govern de l’ajuntament de Benimarfull per oferir-los tota la col·laboració necessària per fer realitat aquest projecte. Des d’un primer moment, sempre hem trobat la seua complicitat i total implicació perquè aquest edifici, que Benimarfull va construir ara fa ja més de deu anys i mai ha sigut obert al públic, siga el primer embrió del Projecte Somriures. Confiem en el seu bon fer i en la seua empenta!
Cocentaina, 5 de juny de 2021