visita el salt

Aquest matí el secretari Autonòmic de Cultura, Joaquim López, juntament amb el subdirector general de Patrimoni Cultural; Antonio Bravo, el director Territorial de Cultura i Patrimoni de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana a Alacant; José Antonio López Mira i Inspector de Patrimoni Arqueològic; José Luis Simón García, s’han reunit amb el vicealcalde d’Alcoi; Jordi Martínez i el regidor de Cultura, Raül Llopis.

Prèviament a la reunió han visitat el jaciment de la Sarga, destacant aquest model i el treball que està portant-se a terme com un exemple per a tota la Comunitat Valenciana. També han estat presents a El Salt, on el director de l’excavació sobre els Neandertals, Cristo Hernández ha donat a conéixer alguns dels avanços descoberts aquest estiu. Cal destacar tal com indica Hernández que El Salt es troba entre els 5 jaciments d’Europa més importants per descobrir l’extinció dels Neandertals i entre els dos més importants pel que fa a la conservació de restes de foc, el que pot donar molta informació.

En la reunió han tractat diversos projectes tant culturals com sobre aquests dos espais de gran valor patrimonial de la nostra ciutat.