La Conselleria de Sanitat ha autoritzat la celebració de la Romeria a la Font Roja, que tindrà lloc el pròxim 19 de setembre dins dels actes d’homenatge a la patrona d’Alcoi, la Verge dels Lliris.

No obstant això, el departament autonòmic ha recordat a l’Ajuntament d’Alcoi l’obligació de complir amb una sèrie de mesures preventives contra la propagació de la Covid-19. Entre elles, insta a dur a terme les mesures en matèria de Salut Pública per a combatre la Covid-19 a la Comunitat Valenciana, concretament a aplicar el punt primer del decret, que assenyala l’obligatorietat de portar màscares en l’esdeveniment, excepte per a les persones menors de 6 anys.

Aquest mateix punt estableix que “quan l’activitat siga estàtica es desenvoluparà en llocs o espais delimitats on es puga controlar l’aforament i l’accés, garantint sempre el compliment de totes les mesures establides i el manteniment de la distància de seguretat interpersonal de 1,5 metres”.

A més, quan l’activitat siga itinerant, aquest mateix punt recorda que “s’haurà d’organitzar evitant les aglomeracions, per al que s’establiran els itineraris que el garantisquen i que hauran de ser modificats en qualsevol moment per a complir amb aquesta finalitat”.

En tot cas, la Conselleria recorda que s’hauran de prendre mesures per a reduir la possibilitat que es produïsquen aglomeracions als voltants del lloc on es desenvolupe l’activitat.

A més, la Conselleria recorda l’obligació d’aplicar el Pla Sanitari per a les Celebracions Populars: Normes i Recomanacions (Adjuntem l’enllaç).

https://coronavirus.san.gva.es/documents/469630/886621/nuevas_medidas_cas.pdf

https://coronavirus.san.gva.es/documents/469630/1417807/PLA+SANITARI+PER+A+LES+CELEBRACIONS+POPULARS.pdf/c08617fa-0307-fa39-16cc-d980c571b284?t=1630066244989

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha subratllat la seua satisfacció per aquesta notícia. “Ens alegra molt poder a tornar a celebrar una de les nostres tradicions més arrelades i benvolgudes pel poble d’Alcoi i estem convençuts que la ciutadania demostrarà responsabilitat i respectarà aquestes recomanacions, fent que la nostra Romeria es desenvolupe de manera tranquil·la i segura”.