Els dies 4 i 5 de maig, amb 8 centres escolars i l’Escola Municipal de Teatre, un total de 13 obres

L’Ajuntament d’Alcoi reprén el projecte de la Mostra de Teatre Escolar després de dos anys de COVID. En aquest curs 2021-22 se celebrarà la IV Mostra de Teatre Escolar. Recordem que aquest projecte té com a objectiu principal promoure i incentivar l’afició al teatre, fomentant el desenvolupament artístic i creatiu. El teatre entre altres coses suposa un treball en equip que fomenta la participació de l’alumnat i professorat, compartint els resultats i l’èxit de la representació i de l’obra.

La IV Mostra de Teatre Escolar que tindrà lloc els dies 4 i 5 de maig es va presentar el passat divendres al Teatre Calderón amb l’obra “Soc una Nou” de la Companya Zum Zum Teatre. Aquesta obra és PREMI FETEN 2021 a la millor direcció i a la millor interpretació coral.

En aquesta mostra participaran 8 centres escolars IES Pare Vitòria, IES Andreu Sempere; El Romeral, Esclaves, Miguel Hernández, José Arnauda, Horta Major, Salesians Sant Vicent Ferrer i l’Escola Municipal de Teatre. Un total de 350 persones, 332 alumnes i 18 de l’equip docent. En total hi haurà 13 obres, 2 dels centres escolars participen en 3 obres cadascun. (Adjuntem el programa de mà amb tota la informació).

La cloenda de la mostra serà el dia 6 de maig amb la novetat d’un espectacle de carrer “Petit Circ” que anirà de la Plaça Ferrándiz i Carbonell fins al pati de l’IVAM CADA a les 18.30 hores. Els espais escènics d’aquesta edició seran el Teatre Principal, Centre Cultural i l’IVAM CADA. Com cada any tindran dos dies d’assajos que seran el 2 i el 3 de maig.

«Sabem que aquest any és un any complicat, de transició en molts d’aquests projectes com la Mostra de Teatre Escolar, i volem agrair a aquells centres que s’han apuntat a aquesta edició i respectem a aquells que per qualsevol raó no han pogut o no han volgut participar. Així mateix animem a aquells centres que mai han participat, a què amb més d’un any per davant, s’assabenten que és la Mostra de Teatre Escolar i que es plantegen participar en la pròxima edició, ja que pensem que és una experiència molt enriquidora per a l’alumnat. Agraïm també als centres educatius i als departaments de Cultura i Educació la seua implicació, gràcies a la qual podrem fer realitat una vegada més aquesta Mostra de Teatre Escolar», ha indicat el regidor d’Educació, Jordi Silvestre.