La II Fira d’Habilitats d’FP Alcoi «Un món d’oportunitats» ha rebut aquest dijous a Alcoi a 750 persones , fonamentalment estudiants de 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de centres formatius d’Alcoi i localitats veïnes així com estudiants d’altres àmbits formatius.

L’esdeveniment és una de les activitats aprovades pel Consell de la FP d’Alcoi i celebra la seua segona edició després d’un any de parèntesi provocat per la Covid-19. El seu objectiu és mostrar d’una manera pràctica el ventall d’estudis de Formació Professional que s’imparteixen a la nostra ciutat.

L’organització ha sigut a càrrec de la Regidoria d’Ocupació, Empresa i Formació en estreta col·laboració amb els huit centres educatius de la ciutat que imparteixen Formació Professional.

Més de 300 persones han participat en el muntatge dels diferents estands, que han sigut distribuïts per Famílies Professionals, amb l’objectiu de mostrar als alumnes de manera pràctica totes les possibilitats d’estudis de Formació Professional existents a Alcoi.

La Fira és un aparador de l’oferta de Formació Professional que existeix a Alcoi i s’ha realitzat el mateix dia en què s’obri el termini de presentació de sol·licituds d’admissió telemàticament.

En l’esdeveniment coincideix i interacciona alumnat que acudeix a conéixer les diferents opcions d’estudi, amb estudiants de Formació Professional que ja està cursant alguns dels cicles formatius que s’imparteixen a Alcoi i que mostren de manera pràctica en què es materialitzen els seus estudis.

El Director General de Formació Professional, Manolo Gomicia, anterior regidor de l’àrea i impulsor d’aquest esdeveniment, ha visitat l’exposició i ha recorregut la totalitat d’estands al costat de l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, i l’edil d’Ocupació i Formació, Alberto Belda.

Gomicia ha subratllat que «hui recolzem en aquesta fira la FP a la Comunitat Valenciana i més concretament a Alcoi, on tenim una oferta molt variada i relacionada amb les necessitats dels sectors econòmics. En aquest moment d’augment de l’ocupació, la FP es presenta com la solució a les persones, cada vegada les empreses estan demanant personal qualificat que únicament pel camí de la FP és possible tindre aquesta qualificació d’alta qualitat. A més, a la ciutat estem desenvolupant projectes d innovació i emprenedoria i tenim dos centres d excel·lència».

Per part seua, Toni Francés ha destacat l’aposta decidida per la Formació Professional que s’ha fet en els últims anys a la ciutat i ha afirmat que «aquesta fira és un reflex de l’interés que existeix tant per part de l’administració local com dels centres educatius, empreses i agents socials de continuar fomentant la Formació Professional a Alcoi, donant així resposta a les necessitats de personal qualificat que tenen les nostres empreses i afavorint les oportunitats de formació i inserció de l’alumnat».