Turisme Comunitat Valenciana i l’Ajuntament d’Alcoi han signat el conveni per a la restauració i adequació de l’edifici que albergarà el futur CdT d’interior de la província d’Alacant.

Han signat el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer i l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés. A continuació han assistit al Consell Assessor del CDT d’Alcoi, juntament amb el director general de Turisme, Herick Campos i la regidora de Turisme, Lorena Zamorano.

Mitjançant aquest conveni, Turisme Comunitat Valenciana destinarà 1.200.000 euros durant aquesta anualitat perquè l’Ajuntament d’Alcoi adjudique i execute les obres per a la rehabilitació de l’edifici, així com la seua adequació i equipament com CdT d’interior de la província d’Alacant. L’Agència Valenciana de Turisme es farà càrrec íntegrament dels 2,1 milions d’euros en els quals està pressupostada l’obra. L’Ajuntament d’Alcoi ja ha licitat aquesta actuació i una vegada s’ha procedit a la signatura, es farà l’adjudicació i podran començar les obres.

Cal assenyalar que aquest conveni de col·laboració desenvolupa el conveni marc que van subscriure Turisme Comunitat Valenciana i l’Ajuntament d’Alcoi en 2019 per a la restauració de l’edifici número 5 del carrer Agres, de l’illa de Rodes, i la seua adequació com CdT d’interior de la província d’Alacant.

A més de la restauració de l’edifici, l’Ajuntament d’Alcoi es compromet a successió d’ús gratuït a favor de Turisme Comunitat Valenciana per un període de trenta anys. Aquesta cessió serà de la totalitat de l’immoble restaurat, que romandrà en propietat de l’Ajuntament.

Per part seua, Turisme Comunitat Valenciana es farà càrrec de les despeses ordinàries de manteniment i dels subministraments i despeses d’energia necessaris per al desenvolupament de la seua activitat com CdT d’Interior de la província d’Alacant.

La intervenció consistirà en la rehabilitació de l’antic taller de carruatges dissenyat per Timoteo Briet en 1909, que retornarà a la vida un dels edificis més clarament modernistes de tot el conjunt, amb façana en el número 5 del carrer Agres. En el seu interior, es distribuirà una zona de ‘coworking’ i una aula polivalent per a exposicions i mostres, zones d’administració i despatxos per a Turisme i INVAT·TUR, així com per a albergar reunions i trobades del sector turístic.

A més, servirà per a complementar la formació que ja s’ofereix en el Centre de Formació Professional (FP) de Batoi, on es poden estudiar el Grau Mitjà de Serveis en Restauració i Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia, tots dos de la família d’Hostaleria i Turisme.

El Centre de Desenvolupament Turístic d’Interior donarà servei a cinc comarques (L’Alcoià, El Comtat, La Vall d’Albaida, La Costera i L’Alt Vinalopó), 92 municipis i a una població de 350.000 habitants.