La nostra ciutat serà l’escenari que determine qui són els nous campions d’Espanya de BMX Racing.

Circuit BMX d'Alcoi

La Comissió Delegada de la Real Federación Española de Ciclismo, RFEC, va aprovar les dates i les seus on es disputaran l’any vinent les diferents proves puntuables per a la Copa d’Espanya i el Campionat d’Espanya. El circuit Municipal de BMX d’Alcoi serà seu del Campionat d’Espanya els dies 1 i 2 de juliol. El Campionat d’Espanya és la prova més important a escala estatal en la qual participen els millors ‘riders’ del país i on es concedeixen els títols de Campions d’Espanya.
El regidor d’Esports, Alberto Belda, explica que “es tracta d’un salt qualitatiu més per a una instal·lació que no deixa de donar alegries a la nostra ciutat. A les diferents proves autonòmiques i nacionals ja disputades aquests anys enrere en el circuit, se li posarà la guinda en 2023 amb la major competició de quantes se celebren en territori nacional en la modalitat de BMX. Aquest esdeveniment situarà a Alcoi en el focus d’atenció de tots els amants d’aquest esport i suposarà la visita a la nostra localitat d’un gran nombre d’esportistes i seguidors”.
“La bona gestió i gran feina conjunta entre el club BMX Alcoi i l’Ajuntament d’Alcoi a través de la Regidoria d’Esports continuen donant magnífics resultats. El circuit alcoià gaudeix ja de prestigi nacional i internacional i són molts els equips i seleccions internacionals els qui pregunten i utilitzen la instal·lació situada en la partida de Trencacaps per a realitzar les seues posades a punt de cara a la temporada esportiva”, indica Belda.
El regidor conclou afirmant que «Una vegada més la nostra ciutat acollirà un esdeveniment esportiu de gran importància que atraurà un gran nombre de persones, tant esportistes com aficionats de tota Espanya, la qual cosa no sols és rellevant en l’àmbit esportiu, també és beneficiós per a l’economia local, ja que aquestes persones dormiran, menjaran i realitzaran les seues comprar a Alcoi i no sols això també podran establir la nostra ciutat com una pròxima destinació turística».
Recordem que l’any passat l’Ajuntament d’Alcoi va dur a terme la construcció d’un circuit homologat de BMX de 400 metres de longitud amb una rampa d’eixida de 5 metres d’altura. Va ser un projecte en el qual van treballar conjuntament l’empresa constructora, els tècnics municipals i els mateixos esportistes i membres del Club BMX Alcoi, els qui van aportar millores al traçat perquè aquest reunira tots els elements necessaris per a convertir-se en un referent dins d’aquesta modalitat esportiva. BMX, és l’abreviatura anglesa de Bicycle Motocròs, la denominació amb què es coneix el bicicross.
El projecte ha permés crear un circuit homologat de BMX a Alcoi que atén el nombrós col·lectiu d’esportistes que practiquen aquesta modalitat a la ciutat i ofereix la possibilitat de poder albergar campionats de caràcter autonòmic i nacional. L’anterior circuit situat en el barri del Viaducte és una instal·lació que ni reunia ni podia reunir les característiques tècniques necessàries per a obtenir la condició de circuit homologat per la federació nacional de ciclisme per a la disputa de competicions d’àmbit autonòmic o nacional.
Seleccions d’Alemanya, Itàlia, França, Croàcia, Holanda i Espanya han entrenat en el circuit municipal BMX d’Alcoi des que s’inaugurara el mes de març passat de 2021. Des de llavors, aquesta instal·lació ha anat incrementant considerablement el seu ús esportiu i en aquests moments s’ha convertit en destí triat per gran quantitat d’equips, seleccions i esportistes federats per a les seues sessions d’entrenaments i que valoren la qualitat del mateix així com l’entorn en el qual està situat.