El passat divendres va acabar la XXXI Mostra de Teatre Ciutat d’Alcoi. Es va celebrar del 23 al 27 de maig en diferents espais de la nostra ciutat, i va ser la més participada dels més de 30 anys d’història.

Aquesta mostra, com és habitual no només s’ha dut a terme a espais escènics com el Centre Cultural Mario Silvestre, els Teatres Calderón, Principal o el del col·legi Salesià San Vicente Ferrer, o la Sala d’Actes de l’IVAM CADA Alcoi, també al pati del mateix CADA, a la Glorieta, el passeig de Cervantes,a l’Àgora i a la plaça Ramón y Cajal. Cada proposta artística s’ha realitzat en l’espai més adient, en total s’han representat 39 funcions.

Cal destacar que s’han produït un total de 10 estrenes i una preestrena i que s’ha batut tots els rècords de representacions, de participació i també de propostes artístiques que van optar al festival, més de 700. Igualment és ressenyable el nombre de persones professionals de les Arts Escèniques inscrites, al voltant de 300.

Finalment és important parlar de la varietat de la procedència de les companyies que han participat, un total de 29 companyies de 9 comunitats autònomes: Catalunya, Balears, Madrid, Múrcia, Galícia, Castella i Lleó, País Basc, Aragó i Comunitat Valenciana.

«Estem parlant d’unes xifres que demostren que Alcoi és un vertader aparador artístic per a companyies, obres i professionals. Hem viscut una Mostra després de superar el període més dur de la pandèmia, on el sector de la cultura ha estat un dels més afectats i en concret el de les Arts Escèniques. La Mostra d’Alcoi ha sigut el punt de retrobament amb les persones programadores, distribuïdores, companyies, actors i actrius i com no, el nombrós públic que ha gaudit de tots els espectacles», ha ressaltat el regidor de Cultura; Raül Llopis.