Aquest cap de setmana la nostra ciutat viurà un gran nombre d’activitats culturals, esportives i socials de diferent tipus que han provocat que un gran nombre de persones vingen a Alcoi completant, segons han indicat des dels establiments hotelers totes les habitacions.

Cal ressaltar en l’apartat esportiu que la nostra ciutat torna a acollir competicions nacionals al més alt nivell, en concret, l’XI Campionat d’Espanya de Grup Xou en categoria Júnior i Quartets i el VI Trofeu Ciutat d’Alcoi en categoria xicotets i grans. Amb un total de 72 equips, la majoria arribats de Catalunya i Galícia, així com d’altres comunitats com Madrid, Illes Balears, Aragó, Astúries, Cantàbria, Múrcia, Andalusia, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Navarra, i Comunitat Valenciana. Durant hui i demà més de 3.000 persones passaran pel poliesportiu Francisco Laporta, però no sols això, pernoctaran, menjaran i passejaran pels carrers d’Alcoi, podent a més realitzar les seues compres i gaudir de les activitats que s’han organitzat. La setmana vinent la nostra ciutat serà la seu d’un altre esdeveniment del més alt nivell, la Copa d’Espanya BMX.

Seguint amb l’esport, aquest dissabte 21 de maig tindrà lloc la II Eixida Ciclista Alcoi-BTT coorganitzada per 226ERS Endurance School i l’Ajuntament d’Alcoi, així com de la Unión Ciclista Alcoy. Es tracta d’una eixida recreativa no competitiva amb dos itineraris diferents, amb eixida i meta en el Poliesportiu de Batoi, el primer de 31 km és la Ruta Homologada BTT i el segon anar a la Sarga i tornar per la via verda d’uns 20 km aproximadament.

Un any més Alcoi celebrarà el Dia Internacional dels Museus, enguany amb el lema ‘El poder dels museus’. Hi haurà jornada de portes durant el cap de setmana. Tots els museus de la ciutat participaran amb diferents activitats, entre les quals podem destacar el concert de música de cambra en la Capella de l’Antic Asil que serà demà dissabte a les 12.30 hores i les Sessions DJ en el vestíbul de l’IVAM CADA de 18 a 21 hores amb Pablo Mumerota – Hip Hop_Reggae, Ombra Obscvra – ambient electronic live i Moondog’s Son – ambient, breaks & synth. Una altra de les novetats més destacades és que en el refugi de Cervantes es podrà fer una visita virtual en 360 graus d’altres refugis de la ciutat que no són accessibles com el de la Glorieta i La Beniata. A més des de la regidoria de joventut han organitzat una gimcana amb diferents proves en alguns museus com el refugi de Cervantes, MuBoma, Explora, MAF; Museu Alcoià de la Festa i el Museu Arqueològic, és necessària la inscripció prèvia en aquest enllaç: inscripció.

El departament d’Igualtat col·laborarà amb els col·lectius Ponts d’Igualtat i LGTBI Mariola en l’organització i celebració del Pride Alcoi, aquest dissabte 21 de maig. Hi haurà una manifestació que partirà des de la plaça d’Espanya a les 19 hores i finalitzarà en el passeig de Cervantes, on hi haurà una festa en la qual actuaran La cementerios, Adry Showman, La Metal i Paco Llorca DJ.

Finalment cal ressaltar que la XXXI Mostra de Teatre Ciutat d’Alcoi tindrà lloc des del dilluns 23 al divendres 27 de maig, no obstant això, aquest cap de setmana hi ha dues actuacions premostra. Demà dissabte en el Teatre Calderón a les 20.00 hores Orthemis Orquestra amb l’espectacle Desconcert (Musical/Humor) i diumenge en la Glorieta a les 12 hores Ameztu Antzerkia amb l’espectacle: Organik.

“Estem tornant a la normalitat i Alcoi s’està confirmant com a destinació turística de l’interior de la província d’Alacant. Serem la capital del patinatge durant aquest cap de setmana i més de 3.000 persones gaudiran d’un gran esdeveniment esportiu, però no sols això, també és una gran notícia per a l’economia local perquè aquestes persones podran conéixer Alcoi, dormir, menjar, comprar i fixar-ho com una destinació turística, igual que amb les altres activitats com la celebració del Pride, el Dia Internacional dels Museus, la preMostra de Teatre o la Copa d’Espanya BMX de la setmana vinent”, ha indicat el regidor d’Esports, Alberto Belda.

Horaris Grup Xou: https://www.alcoi.org/ca/areas/deportes/noticias/noticia_0044.html

Programa Dia Internacional del Turisme:
https://www.alcoyturismo.com/esdev/521/dia-internacional-dels-museus.html

Programa Mostra de Teatre: 
https://www.alcoi.org/export/sites/default/es/areas/cultura/cca/descargas/programa_mostra_2022.pdf

Programa Pride Alcoi: https://alcoi.org/es/portada/imagenes/cartell-pride.jpeg