Las actuacions dutes a terme fins al moment han suposat una inversió al voltant del milió d’euros, actuant en clavegueram, renovació d’asfalt, voreres i accessibilitat.

Visita de l'alcalde i el vicealcalde d'Alcoi a Els Clots

El barri de Els Clots ha vist completar ja la tercera fase de les obres de millora que s’estan duent a terme i que han abarcat els carrers Rogelio Sanchis i el tram de Gregorio Casasempere Juan comprés entre els carrers Oliver i Pintor Laporta. Les obres van començar a mitjan març i tenien un termini d’execució de cinc mesos, per la qual cosa han finalitzat un mes abans del temps estipulat.

Les obres han tingut tres objectius principals. D’una banda, s’ha procedit a la renovació del clavegueram o a la construcció en aquells trams en què no existia, la qual cosa ha suposat també l’oportunitat de renovar la xarxa de proveïment d’aigua potable. Aprofitant aquesta obra en el clavegueram, s’ha procedit a la renovació de l’asfalt i les voreres, adaptant aquestes a la normativa d’accessibilitat.

Les actuacions dutes a terme han suposat una inversió de 326.700 euros i han sigut executades per l’empresa Asfalts i Construccions Aitana SL, que va presentar la millor oferta. Aquesta actuació s’ha dut a terme amb una subvenció de la Diputació Provincial d’Alacant.

Fins al moment, les millores en el barri de Els Clots, en les tres fases executades, han arribat al tram del carrer Llibertat números 1 i 13 i a la de Els Clots, així com al tram del carrer Pare Vitòria entre Gregorio Casasempere Juan i Llibertat; Pintor Laporta entre Gregorio Casasempere Juan i el carrer Llibertat, i el tram del carrer Llibertat entre Oliver i Pintor Laporta, i ara recentment als carrers Rogelio Sanchis i el tram de Gregorio Casasempere Juan, comprés entre els carrers Oliver i Pintor Laporta. La inversió duta a terme en les tres fases executades ronda el milió d’euros, comptant amb diferents subvencions.

Queden pendents, per a una o diverses fases, el carrer Metge Manuel Rodríguez entre Oliver i Pintor Laporta, i el tram de Pintor Laporta entre Llibertat i Metge Manuel Rodríguez.

L’alcalde, Toni Francés, i el vicealcalde, Jordi Martínez, han visitat les obres recentment acabades i Martínez assenyala que “la xarxa de clavegueram de Els Clots presentava diferents problemes i comencem a treballar en la seua renovació l’any 2019, amb l’objectiu de millorar tot el barri. S’ha aprofitat aquesta intervenció per a millorar també la calçada i les voreres, i fer-les accessibles, amb la qual cosa, els veïns del barri guanyen qualitat de vida”. El vicealcalde afegeix que “estem renovant un barri en el qual no s’havia actuat globalment des de fa uns cinquanta anys. Som conscients que les obres generen molèsties, però són necessàries i en el cas de Els Clots suposen una substancial millora per a tots els veïns”.