S’ha acordat mesures com ara anul·lar l’escombratge manual en el servei de vesprada i realitzar, en substitució d’aquest, repassos amb vehicles o fins i tot reforçar algun servei en el torn de matí.

Reunió del regidor, Jordi Silvestre, amb FCC

El regidor de Transició Ecològica, Protecció Civil i Educació, Jordi Silvestre, es va reunir la setmana passada amb l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) adjudicatària del servei de neteja i recollida de Residus Sòlids Urbans, per a analitzar el protocol davant possibles onades de calor i evitar els colps de calor entre la plantilla.

L’empresa va explicar que, com tots els anys, abans de començar la temporada de calor, s’explica als treballadors i treballadores el protocol que porta aplicant-se els últims anys. Concretament, enguany s’han dut a terme dues xarrades, una abans de l’estiu i una altra aquesta mateixa setmana.

Els representants de la concessionària van explicar que, entre altres mesures, a més de les xarrades, l’empresa col·loca cartelleria en tots els centres de treball especificant les recomanacions a seguir per a evitar els efectes de la calor extrema. També es revisa que tots els vehicles disposen d’aire condicionat i que aquest funcione correctament. D’altra banda, s’ha avançat la jornada laboral entorn d’una hora, a les 6.00h i s’han suspés a partir de les 11.00h els serveis que comporten molta exposició al sol, com els desbrossaments.

Segons el regidor Jordi Silvestre, “la neteja i recollida de residus és un servei auditat, per la qual cosa totes les modificacions dels serveis han de ser acordades amb l’Ajuntament i comunicades a l’empresa auditora. Per això, ens hem reunit aquest divendres amb l’empresa i hem acordat anul·lar l’escombratge manual en el servei de vesprada i realitzar, en substitució d’aquest, repassos amb vehicles o fins i tot reforçar algun servei en el torn de matí. Com el servei a la vesprada comença a les 14.00h, la plantilla es dedicarà a tasques en les quals no estiga tan exposada a la calor o fins i tot alguns treballadors passaran al matí per a reforçar serveis”.

Silvestre ha afegit que “tant des de l’empresa com des de l’ajuntament, hem insistit que hem de treballar en el dia a dia i que els encarregats recorden en totes les reunions setmanals que cal insistir diàriament a tots els treballadors que prenguen les precaucions necessàries en aquesta època de l’any”.

En la informació i en els tríptics dels quals disposa la plantilla s’indica com identificar un colp de calor, com actuar davant un colp de calor i quines mesures preventives adoptar per a evitar les mateixes. La seua campanya davant la calor, es presenta amb el lema: “Davant la calor, xicotetes accions i grans resultats”. També s’especifiquen els diferents factors físics que poden incrementar els colps de calor.

D’altra banda, des del consistori s’ha traslladat a les brigades municipals recomanacions en aquest mateix sentit, per a evitar l’exposició de la plantilla en les hores de màxima calor.