Es preveu instal·lar una planta fotovoltaica en el vall de Polop, a un entorn amb un alt valor ambiental i paisatgístic.

Existeix el compromís de l’empresa de no fer la planta si l’Ajuntament s’oposa.
Els veïns de la zona es queixen de no ser convenientment informats pel govern d’Alcoi.
Iberdrola presenta un projecte de planta fotovoltaica a la partida alcoiana de Polop Alt en una zona situada entre la carretera cap a Banyeres i més enllà de la carretera cap a Onil i Ibi. La proposta contempla aquesta instal·lació en una zona agroforestal afectant més de 250 hectàrees d’una zona d’alt valor ambiental i paisatgístic, segons el mateix Pla General Estructural redactat pel govern de Francés. La zona alberga una alta biodiversitat i actua de corredor ecològic entre la serra de Mariola, el Carrascar de La Font Roja i les serres de la Foia de Castalla. A més a més, les terres agrícoles on pretén instal·lar-se no estan abandonades i segueixen cultivant-se hui en dia. Per eixe motiu, Guanyar Alcoi demana que el govern de Francés es posicione al costat de la conservació del valor paisatgístic i ambiental de la zona i dels drets dels veïns i veïnes als quals pertanyen les terres. Com assenyala Pablo González, regidor de la formació municipalista: «Abans d’entrar al govern Toni Francés, Jordi Silvestre i també altres membres del govern, defensaven uns valors ambientals que esperem que ara no abandonen. Esperem que siguen coherents i que no tornen a enganyar-nos a tots els veïns i veïnes d’esta ciutat. No necessitem líders que canvien d’interessos cada dos per tres. Necessitem líders que ens defensen com a ciutadans i ciutadanes.»
En aquest sentit González apel·la a la importància que l’Ajuntament d’Alcoi s’opose formalment a aquesta planta fotovoltaica i que opte per promoure la generació d’energia fotovoltaica altres llocs més recomanables. El compromís de l’empresa és clar al respecte: si l’Ajuntament no vol aquesta instal·lació no la faran. «Ara es tracta que Francés defense els interessos presents i futurs de la població que viu a Alcoi. I que no abandone els valors que defensava en 2011 per a ser alcalde. L’entorn on vivim és importantíssim per a poder sostindre la vida dels alcoians i alcoianes ací. I l’alcalde ho sap, esperem que no mire cap a un altre costat.» conclou González.