La previsió és que en l’últim trimestre d’enguany estiguen en marxa i que s’òbriga al públic en el segon semestre de 2023.

“Les obres del museu del nostre artista més internacional, qui ha portat el nom d’Alcoi per tot el món, estaran en marxa en l’últim trimestre d’enguany, i al llarg de 2023 el Museu Camilo Sesto tindrà les seues portes obertes. Amb això, la nostra ciutat rendirà un homenatge permanent a l’ambaixador més universal que ha tingut Alcoi, i serà punt de trobada dels milions de seguidors que té l’artista”. Així ho anuncia l’alcalde, Toni Francés, després que el procés haja fet un important pas avant, perquè s’ha aprovat el projecte per a la rehabilitació de l’edifici en el qual l’acollirà, situat al carrer El Camí 44, així com el concurs per a l’execució de les obres necessàries.

La Junta de Govern celebrada el dilluns va ratificar tots dos tràmits i el termini per a la presentació d’ofertes finalitza el 12 de juliol a les 12 hores. Una vegada es resolga la licitació, l’execució de les obres no superarà els nou mesos, i el pressupost màxim de l’actuació serà de 155.202,42 euros (187.794,93 IVA inclòs). La previsió és que en l’últim trimestre d’enguany estiguen en marxa les obres perquè el Museu Camilo Sesto puga ser una realitat en el segon semestre de 2023. L’alcalde recorda que “vam tindre ocasió de parlar amb Camilo sobre el museu que anava a dedicar-li la ciutat, que recolliria la seua trajectòria personal i artística. Ara, estem cada vegada més prop que siga una realitat aquesta peça tan important per a difondre el nom de la ciutat d’Alcoi unit a la figura d’aquest extraordinari alcoià i artista”.

L’actuació que es durà a terme suposarà la rehabilitació i millora de l’edifici en el qual se situarà, actuant en qüestions com la seua consolidació i la millora de l’accessibilitat, com també es resoldran els problemes de salubritat en la coberta i s’actuarà en l’estabilitat dels elements estructurals existents.

Paral·lelament s’està treballant en el projecte museístic, és a dir, en el contingut el futur museu que la ciutat dedicarà a l’alcoià més universal, com és Camilo Sesto. Cal tindre en compte que la ciutat ha rebut el llegat de l’artista, que passarà a formar part d’aquest futur museu. En un primer moment van ser al voltant de 800 peces, que han anat augmentant en rebre diferents donacions posteriors, la qual cosa permet imaginar l’important contingut d’aquest museu, que serà lloc de trobada de seguidors de l’artista repartits per tot el món, tal com recorda el regidor de Cultura, Raül Llopis.

La posada en marxa del Museu Camilo Sesto és un gran projecte que servirà per a homenatjar a un alcoià Fill Predilecte i Medalla d’Or de la Ciutat, perpetuant d’aquesta manera la seua presència a Alcoi, i a més permetrà la recuperació d’un edifici patrimonial, que va ser construït en 1879-1880. Durant anys, l’immoble va acollir l’antic asil i compta amb diferents estades. Actualment en una part se situa la reconeguda sala d’exposicions La Capella, i en els dos espais restants es disposaran la futura pinacoteca de la ciutat i el museu de l’artista.

La ubicació del mateix museu permetrà al visitant gaudir també de dos enclavaments molt pròxims dins d’una ruta per escenaris de la ciutat que formen part de la vida de l’artista, com són el col·legi Salesià Sant Vicent Ferrer i el parc de la Glorieta, on va cursar els seus estudis i va començar a cantar. A més, es troba de camí cap al cementeri Sant Antoni Abat, on descansa i lloc en el qual la família de Camilo Sesto construirà un mausoleu en el qual repose definitivament, per al que l’Ajuntament els ha cedit una parcel·la.

“Són moltes les persones, de diferents parts del món, que contacten amb l’Ajuntament mostrant el seu interés per vindre a la nostra ciutat atretes pel que representa Camilo Sesto. Amb el seu museu, comptarem amb una extraordinària atracció turística unida a l’alcoià més universal”, tal com explica el regidor de Cultura, Raül Llopis.