Un autobús realitza el trasllat d’anada i tornada entre l’allotjament i l’heliport.

Autobús trasllada efectius que lluiten contra l'incendi

L’Ajuntament d’Alcoi va posar a la disposició del Lloc Avançat de comandament les seues instal·lacions o serveis per a la col·laboració en l’extinció de l’incendi de Vall d’Ebo que porta arrasades més d’11.500 hectàrees i ha aconseguit un perímetre de 80 km.

En les últimes hores s’ha necessitat l’allotjament al personal d’extinció del Ministeri de Transició ecològica i Repte demogràfic, les brigades de reforç en incendis forestals, en concret la de Conca i la de Daroca, BRIF que col·laboren en els treballs. Aquest personal s’ha allotjat als hotels de la localitat i han sigut transportats a l’heliport per autobusos de Tuasa de l’empresa local de transport urbà.

Aquestes accions han sigut coordinades pels departaments de Policia Local, protecció Civil i d’Emergències de l’Ajuntament al costat de Creu Roja.

L’autobús que ha transportat a aquest personal està a la disposició del dispositiu que depenent de la intensitat dels fronts, serà allotjat en una ciutat o una altra.

L’Ajuntament d’Alcoi ha posat a la disposició del Lloc de Comandament aquest servei de transport del personal i està a l’espera de si serà necessari en el dia de hui col·laborar en el transport del personal d’extinció.

Cal recordar que el nou heliport de la ciutat que està situat al carrer Rafael Laliga Pérez ha donat servei a aquest dispositiu i s’ha convertit en un punt estratègic d’embarcament del personal d’extinció.

“Esperem que el servei haja d’estar el menor temps possible, perquè significaria que l’incendi ha sigut extingit. Des de l’Ajuntament estem a disposició tant de la Generalitat com la Diputació per a col·laborar en tot el que siga necessari”, destaca el vicealcalde, Jordi Martínez qui també vol agrair tant a “ACIF, com a Bombers, Bombers forestals, UME, Protecció Civil, Policia, Creu Roja, TUASA i tots els efectius d’Emergència i seguretat que estan treballant en la lluita contra l’incendi, tant en primera fila com col·laborant en la logística o amb les famílies desallotjades”.

El consistori recorda que es treballa en l’extinció d’incendis durant tot l’any, no sols a l’hivern, també a la tardor i primavera es duen a terme treballs de prevenció. En el cas de la nostra ciutat podem ressaltar entre moltes altres actuacions executades, el repàs de la faixa tallafoc en la cresta de Sant Antoni, així com l’obertura de faixes a la Font Roja fins al km 5 i en la pista de Serelles, també s’han obert i mantingut faixes en Montesol, Baradello, Sergento i Gormaget, han realitzat desbrossaments perimetrals i solars en nucli urbà, s’han habilitat hidrants en Mariola, Llacunes i Gormaget, adequat la bassa i helisuperfície en Gormaget per a helicòpters, s’ha realitzat pasturatge en la faixa de prevenció a Sant Antoni i cada any es duu a terme el programa de voluntariat de prevenció d’incendis.