Hui s’ha obert el període d’exposició pública les expropiacions del projecte en el tram Xàtiva-Ontinyent.

BOE anuncia exposició pública

El procés que suposarà la renovació integral del traçat ferroviari de la línia Alcoi-Xàtiva i que propiciarà una inversió per valor de 150 milions segueix el seu curs segons els terminis marcats, el BOE de hui dimarts inclou l’exposició de relació de béns i drets afectats per l’execució de les obres del tram Xàtiva-Ontinyent. Hi ha un termini de 15 dies per a presentar al·legacions.

Aquesta actuació es troba inclosa en el Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana. S’han redactat dos projectes de millora i modernització integral de via, corresponents als trams Xàtiva-Ontinyent i Ontinyent-Alcoi. Una vegada finalitze aquest procés d’informació pública de les expropiacions de tots dos projectes, l’aprovació dels mateixos està planificada per al primer trimestre de 2023. Seguidament tindrà lloc la licitació. Encara que en principi, la previsió era licitar cadascun dels trams per separat, es va decidir fer-ho conjuntament perquè s’executen de manera simultània i amb una major agilitat. Una vegada adjudicades, el termini d’execució de les obres, que està previst donen començament en 2024, serà de 64 setmanes.

El projecte contempla la modernització de la via, així com altres actuacions en els túnels i en els passos a nivell. D’aquesta manera, s’eliminaran les restriccions de velocitat d’alguns trams, millorant així tant els temps de viatge com les freqüències.

“El procés segueix el seu curs, és un projecte molt complex, està previst que s’aproven els projectes en el primer trimestre 2023. Seguidament es passarà a la licitació i està previst que les obres comencen en 2024. És una inversió històrica per part del Govern d’Espanya i d’Adif, que només és comparable amb la duta a terme fa quasi 120 anys per a la construcció d’aquesta línia. Aquesta millora és una oportunitat i una aposta per la vertebració del territori i per la millora de les comunicacions a les nostres comarques, tenint a més en compte que Xàtiva es convertirà en un nus fonamental de connexió ferroviària amb Madrid, Barcelona i el sud d’Espanya, a través del Corredor Mediterrani i de l’Alta Velocitat”, ha destacat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

PROJECTE DE MILLORA DE LA SEGURETAT EN EXECUCIÓ

Recordem que ADIF està duent a terme les obres per a modernitzar les instal·lacions de seguretat en la línia Alcoi-Xàtiva. Aquesta actuació va ser adjudicada per 7 milions d’euros.

El projecte, inclòs en el Pla de Supressió del Bloqueig Telefònic d’ADIF, comprén la implantació del sistema denominat Bloqueig per Alliberament Automàtic en Via Única (BLAU), que permetrà, mitjançant moderns equips automàtics, augmentar de manera significativa les condicions de fiabilitat de les instal·lacions, així com incrementar la capacitat i regularitat de les circulacions, racionalitzant i optimitzant l’explotació ferroviària.

Entre els treballs que estan implementant, destaca la instal·lació de nous enclavaments electrònics (sistemes de gestió del trànsit) en les estacions d’Ontinyent i Alcoi que disposaran de sistemes videogràfics, que s’integraran en el Control de Trànsit Centralitzat (CTC) de València, i s’adaptaran els equips existents a Xàtiva.

En aquestes tres estacions s’implantaran nous elements de camp com a senyals lluminosos laterals, senyals indicadors de direcció, accionaments i comptadors d’eixos, entre altres. També es col·locaran altres dispositius com cartelons i pantalles fixes d’informació.