La primera edició de l’Alcoi Sona, el concurs de música creat amb l’objectiu de promoure i incentivar la música en directe del teixit juvenil de grups musicals en favor d’una manifestació cultural, en general, i de la música en directe, en particular, viurà la seua final el dissabte 7 de maig a les 22 hores a l’Auditori Amando Blanquer (parc de la Zona Nord).

El jurat format per Chus Moreno; guitarrista de la nostra ciutat amb molta tradició en l’àmbit de música moderna en Alcoi, Jesús Lara; músic i compositor des de fa més de 25 anys amb cinc àlbums propis i Estela Tormo; cantant, lletrista, guitarrista i baixista del grup musical Júlia, va decidir que foren 4 els grups finalistes: El Pance, Ricardo González Moyano, MC Zeik i Altre Cop.

Per a la seua decisió, el jurat tindrà en compte, a més dels criteris de qualitat i varietat, els criteris objectius següents: jóvens de la formació menors de 21 anys i repertori en valencià. Es podrà reservar el dret de declarar desert algun o tots els premis del concurs.

La decisió del Jurat es farà pública el mateix dia de la final, després d’una deliberació amenitzada musicalment pels i per l’alumnat i professorat del Departament de Modern de l’Escola Crescendo d’Alcoi. La gala estarà presentada pel Mago Hugo, qui a més actuarà com a dinamitzador d’aquest esdeveniment.

Els premis seran els següents:

1r. Premi: Gravació CD en estudi professional del repertori interpretat al concert de la final i gravació de videoclip de la cançó guanyadora. Participació en un concert amb els 3 guanyadors del Concurs organitzat per l’Ajuntament d’Alcoi.

2n Premi: Participació en un concert amb els 3 guanyadors del Concurs organitzat per l’Ajuntament d’Alcoi.

3r. Premi: Participació en un concert amb els 3 guanyadors del Concurs organitzat per l’Ajuntament d’Alcoi.

La regidora de Joventut, María Baca explica que: «L’objectiu de la regidoria és incentivar i consolidar esdeveniments que promoguen la cultura i l’oci alternatiu entre les persones joves de la nostra ciutat», i afig, «tenim moltíssimes ganes d’escoltar en directe als finalistes, als qui aprofite per a donar l’enhorabona per la qualitat dels seus treballs i els anime a continuar gaudint dels valors de la música».

«També li done les gràcies a l’Escola Crescendo, que amb la seua iniciativa i col·laboració com experts ens han ajudat a desenvolupar aquest projecte. Finalment, vull animar a la gent a gaudir del concert i la música en directe», ha conclòs, Baca.

Recordem que una de les bases indica que almenys un 75% de les persones components del grup han de tindre entre 12 i 30 anys, ambdós inclosos, a més l’actuació dels grups seleccionats no podrà, en la seua posada en escena, utilitzar un llenguatge ofensiu o lesiu, exhibir pancartes o símbols que inciten a la violència, el racisme, la xenofòbia, l’homofòbia i la violència masclista. En cas de produir-se alguna d’aquestes situacions, l’organització tindrà la potestat de paralitzar l’actuació i no es tindrà, en aquest cas, dret a cap premi.