Del total de 523 usuaris, 482 eren de fora d’Alcoi, 408 eren de la resta d’Espanya i 74 estrangers.

L’Ajuntament d’Alcoi va habilitar el 22 d’abril, dia de les Entrades dues línies d’autobús llançadora que per a connectar les entrades nord i sud amb el barri del Viaducte, amb l’objectiu de facilitar un any més la mobilitat de tots aquells que visitaren la ciutat durant les festes de Moros i Cristians.

Els autobusos van ser utilitzats per un total de 523 persones. Cal destacar que la majoria eren de fora de la ciutat, en concret el 92,16%, 482 persones, mentre que 41 eren d’Alcoi. És important assenyalar que 408 persones van arribar de la resta d’Espanya, mentre que 74 eren estrangers.

Recordem que la freqüència dels trajectes de totes dues línies era de 30 minuts i el servei va estar disponible entre les 8 h i les 23.30 h. També es va incrementar el nombre de places d’aparcament en les àrees pròximes als dos accessos.

D’una banda els vehicles que van arribar a la ciutat per l’autovia A-7 (entrada sud des d’Alacant) van ser desviats en direcció a la carretera de la Font Roja, allí van estacionar en les zones habilitades carrers Filà Verds i Filà Navarros, carrer Vicente Balaguer Pascual (Cata), recinte del Monòlit i a l’esplanada d’automodelisme i des d’allí van fer ús de l’autobús que en aquest accés sud tenia dues parades inicials, la primera a l’esplanada del cementeri i la segona enfront del concessionari Opel que hi ha a l’inici de la carretera Font Roja, des d’allí va portar als viatgers fins al Col·legi Major Ovidi Montllor, en el barri del Viaducte.

Quant als vehicles que van arribar per l’entrada nord de la ciutat, aquests es van redirigir cap als aparcaments habilitats en la zona nord, des d’on van poder fer ús de la segona de les línies llançadora. Els aparcaments es van habilitar als carrers dels polígons industrials de Cotes Altes i Cotes Baixes, així com al carrer Tirant lo Blanc.

El preu del bitllet va ser de 0,50 € per a tots els usuaris a excepció de xiquets i xiquetes fins a 4 anys i pensionistes, per als quals el viatge va ser gratuït.

El regidor de Seguretat, Raül Llopis, destaca que «aquest servei cada vegada és més conegut entre les persones que ens visiten per a gaudir de les nostres festes, ajuda a evitar els embossos que es produïen en anys anteriors i ha afavorit que més de 500 persones hagen arribat fins al centre de la ciutat en transport públic. És un servei especialment creat per a facilitar l’accés a les Entrades als turistes, però que també ha sigut utilitzat per persones la nostra ciutat que han vist els avantatges que els proporciona poder anar al centre sense utilitzar el vehicle particular”.