Després de les Festes de Moros i Cristians torna amb força la programació cultural a la nostra ciutat. En concret hui divendres tindrà lloc la celebració del Dia Internacional de la Dansa pels carrers del centre històric, demà dissabte començarà la I Mostra de Microteatre d’Alcoi i Neus Ferri presentarà el seu nou treball discogràfic, ‘Llar’. A més és important recordar que la setmana vinent tindrà lloc la Mostra de Teatre Escolar i la Alcoianada que va ser ajornada per la pluja.

DIA INTERNACIONAL DE LA DANSA

EEl Conservatori Elemental de Dansa d’Alcoi ha organitzat la celebració del Dia Internacional de la Dansa. Trauran al carrer els diferents grups i escoles de dansa, participaran 13 grups, prop de 500 persones, amb l’objectiu i la finalitat d’homenatjar la dansa com una disciplina d’art universal i diversa, reunint a tots els que han triat aquesta forma d’expressió sense barreres culturals, polÍtiques i ètiques. Amb això es pretén fomentar la participació i l’atenció sobre la importància de l’art i la cultura de la dansa, i més hui en dia, perquè es prenga consciència dels innombrables beneficis d’aquest art. Es busca donar visibilitat i realitzar un espectacle gratuït i festiu als nostres carrers i places. A partir de les 19 hores els diferents grups actuaran a La Glorieta, plaça de la Creu Roja, Ferrandiz i Carbonell, Cervantes, pati del IVAM CADA Alcoi, acabant a la plaça d’Espanya al voltant de les 20.30 hores on llegiran un manifest. Els grups que participaran son: Conservatori, Inma Cortés, Ana Botella, Virginia Bolufer, Maite Ponsoda, Rafa Felipe, Begoña Moral, Carmen Alcaide, Ana Francés, A3 danza, D3, Gabi Amador i Gawazzi.

I MOSTRA DE MICROTEATRE D’ALCOI

Alcoi acollirà una nova iniciativa cultural, es tracta d’una mostra de microteatre organitzada per la Societat El Treball amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcoi.

Cada setmana es representarà un obra de 15 minuts en quatre sessions. Començaran demà 30 d’abril i acabaran el 18 de juny. La primera obra que es representarà serà a càrrec de Neus Agulló amb el monòleg el monòleg “Des del balcó” entrem com a convidats a un pis del carrer Sant Nicolau, minuts abans que comence l’Entrada de Cristians. Allà ens espera Carmen, una dona tradicional i conservadora, enamorada d’Alcoi, la seua història i els seus costums… Al menys des del seu particular punt de vista. Escrita per Daniel Moltó, aquesta peça va ser representada per primera vegada per Neus Agulló a 2015 al Teatre Principal dins de la cinquena edició dels “Monòlegs de l’Alcoiania”. Les sessions tindran lloc en la Sociedad El Trabajo, situada en la plaça Vicent Andrés Estellés, 1 a les 18.35, 19, 19.25 i 19.50 hores.

NEUS FERRI PRESENTA ‘LLAR’

La cantant alcoiana Neus Ferri presenta el seu nou treball discogràfic, ‘Llar’, que està compost en la seua major part per cançons en valencià. El concert serà demà dissabte dia 30 a les 20 hores en el*Teatre Calderón. Aquestes són les paraules de l’artista sobre el nou projecte: “Llar és sens dubte el disc més íntim que he tret fins ara. He passat una mica més de dos anys component lliurement, sense idea que prenguera cap forma concreta i el que ha anat eixint-me de dins ha sigut cantar-li a les coses i persones importants. En ‘Llar’ li cante a la meua família, als quals han estat abans i els que vindran, a l’amor, a l’esperança, al duel, a la conducta humana i a la vida. És un disc sentit i sobretot és una tornada a casa, tant pel que em porta emocionalment escriure i cantar en la meua llengua, com per l’acte-validació que per a mi ha suposat tot el procés. Em reconec i em n’alegre, sóc i seré llar”.

IV MOSTRA DE TEATRE ESCOLAR

L’Ajuntament d’Alcoi reprén el projecte de la Mostra de Teatre Escolar després de dos anys de COVID. La IV Mostra de Teatre Escolar tindrà lloc els dies 4 i 5 de maig. En aquesta mostra participaran 8 centres escolars IES Pare Vitòria, IES Andreu Sempere; El Romeral, Esclaves, Miguel Hernández, José Arnauda, Horta Major, Salesians Sant Vicent Ferrer i l’Escola Municipal de Teatre. Un total de 350 persones, 332 alumnes i 18 de l’equip docent. En total hi haurà 13 obres, 2 dels centres escolars participen en 3 obres cadascun. La conclusió de la mostra serà el dia 6 de maig amb la novetat d’un espectacle de carrer “Petit Circ” que anirà de la Plaça Ferrándiz i Carbonell fins al pati de l’IVAM CADA a les 18.30 hores. Els espais escènics d’aquesta edició seran el Teatre Principal, Centre Cultural i l’IVAM CADA.

ALCOIANADA

La Alcoianada que hauria d’haver tingut lloc el 16 de març i va ser ajornada a causa de les previsions meteorològiques se celebrarà finalment dimecres que ve 4 de maig.

Aquest és un projecte impulsat per l’Equip LaceNet, una associació de professorat representada a la nostra ciutat pel professor de la UA Campus d’Alcoi, Juan Francisco Álvarez, en la qual també col·laboren l’Ajuntament d’Alcoi, Vectalia, el CEFIRE de la nostra ciutat i el Campus d’Alcoi de la UPV.

Aquesta activitat es duu a terme a Alcoi des de 2015, forma part d’un projecte global; el World Mobile City Project en el qual també participen altres ciutats com Barcelona, València, Vitòria-Gasteiz, Castelló, Manresa o Valparaíso (Xile).

Participarà alumnat de 10 centres educatius, 7 d’Alcoi i 3 de les nostres comarques, de 3r d’ESO a 2n de Batxillerat i 1r de Cicles de Formació Professional, quasi 600 estudiants i 40 docents.

La iniciativa té com a objectius que milloren el coneixement de la ciutat, aprenent a desplaçar-se per Alcoi mitjançant el transport públic amb l’ajuda dels dispositius mòbils. Combinaran els mitjans clàssics amb els usos de les noves tecnologies: internet Mobile, geolocalització, xarxes socials, codis QR, realitat augmentada, ludificació, etc.

“Després de viure unes festes molt esperades, torna la programació cultural amb molta força i és important destacar que tres d’aquestes iniciatives tenen com a base l’educació i la formació, impulsant el desenvolupament artístic i creatiu. Aquestes iniciatives suposen un treball en equip que fomenta la participació i implicació de l’alumnat i professorat”, ha destacat l’edil d’Educació, Jordi Silvestre.