El dimarts 31 de maig, À Punt estrena a les 22 hores el sext episodi de la segona temporada de ‘Tresors amb història’ des de Cocentaina, la capital del Comtat.  

Carolina Ferre torna a casa i des del Palau de Cocentaina rebrà els objectes que millor ens conten la història dels últims cent cinquanta anys dels veïns i veïnes del Comtat, l’Alt Vinalopó, la Vall d’Albaida i l’Alcoià. Tresors que ens aportaran molta gastronomia de la mà del gran xef Kiko Moya i de la dolçor dels ‘genaros’, que ens emocionaran a través d’un passatge d’un emigrant a Argentina del 1910, que ens traslladaran a la guerra de Cuba, i ens aproparan a la vida de Maruja Tomás, la gran vedette dels anys trenta i quaranta. 

L’equip d’historiadors format per Irene Ballester, Joan Seguí i Vicent Baydal, es reuniran junt amb Susi Diaz, la gran xef internacional, el reporter Jose Molins i la presentadora Carolina Ferre, per elegir aquells objectes que més representen la història i cultura dels valencians i valencianes en els últims cent cinquanta anys.  

Molts dels objectes que passaran pel Palau Comtal passaran a formar part d’una exposició molt especial amb la col·laboració de l’Etno, el Museu Valencià d’Etnologia. 

La pàgina web tresorsambhistoria.es s’ha convertit en l’arxiu digital del programa, que continua actiu amb l’objectiu de rebre els objectes amb més història de la població valenciana. Qualsevol persona pot participar pujant el seu objecte al web: https://www.tresorsambhistoria.es/enviar/  

‘Tresors amb Història’ és una producció d’À Punt en associació amb Sunrise Pictures i EL TERRAT (The Mediapro Studio) i està basat en el format ‘National Treasures’, creat i llicenciat per EZ Films – Ireland. De fet, el programa es va estrenar amb gran èxit en la televisió pública d’Irlanda i s’ha adaptat també a Dinamarca i Nova Zelanda.