Les competicions seran el dissabte 24 de setembre de 2022 a la vesprada. Els entrenaments seran el dia 23 a la vesprada i el 24 al matí.

Cartell Copa Comunitat Valenciana de BMX

Alcoi serà la seu, una vegada més, d’una important competició de BMX, en concret la Copa de la Comunitat Valenciana. Recordem que BMX, és l’abreviatura anglesa de Bicycle Motocròs, la denominació amb què es coneix el bicicross. Per a aquesta prova el Club Ciclista BMX Alcoi ha actualitzat el traçat, fent-lo més divertit i tècnic.
La prova és puntuable per al rànquing de la Copa de la Comunitat Valenciana de BMX de 2022. La competició tindrà lloc el dissabte 24 de setembre a la vesprada-nit. Durant el matí i primera hora de la vesprada, així com el divendres de 17 a 21 hores seran els entrenaments.
Les inscripcions s’obriran l’1 de setembre per a totes les categories sent el bloc 1: Promeses i Principiant i Aleví, el bloc 2: Infantil, Cadet, Challenge 17 a 29, Màster 30 a 39, Màster 40 a 49, Màster 50 i més, Cruiser 30 a 39, Cruiser 40 a 49, Cruiser 50 i el bloc 3: Júnior i Elit. Totes les categories tant en masculí com femení. La competició compta amb el pertinent Pla de Seguretat.
Recordem que l’any passat l’Ajuntament d’Alcoi va dur a terme la construcció d’un circuit homologat de BMX de 400 metres de longitud amb una rampa d’eixida de 5 metres d’altura.
Va ser un projecte en el qual van treballar conjuntament l’empresa constructora, els tècnics municipals i els mateixos esportistes i membres del Club BMX Alcoi, els qui van aportar millores al traçat perquè aquest reunira tots els elements necessaris per a convertir-se en un referent dins d’aquesta modalitat esportiva.
El projecte ha permés crear un circuit homologat de BMX a Alcoi que atén el nombrós col·lectiu d’esportistes que practiquen aquesta modalitat a la ciutat i ofereix la possibilitat de poder albergar campionats de caràcter autonòmic i nacional. L’anterior circuit situat en el barri del Viaducte és una instal·lació que ni reunia ni podia reunir les característiques tècniques necessàries per a obtenir la condició de circuit homologat per la federació nacional de ciclisme per a la disputa de competicions d’àmbit autonòmic o nacional.
Recordem que les seleccions d’Alemanya, Itàlia, França, Croàcia, Holanda i Espanya han entrenat en el circuit municipal BMX d’Alcoi des que s’inaugurara el mes de març passat de 2021. Des de llavors, aquesta instal·lació ha anat incrementant considerablement el seu ús esportiu i en aquests moments s’ha convertit en destí triat per gran quantitat d’equips, seleccions i esportistes federats per a les seues sessions d’entrenaments i que valoren la qualitat del mateix així com l’entorn en el qual està situat.
“Una vegada més la nostra ciutat acollirà un esdeveniment esportiu de gran importància que atraurà un gran nombre de persones, tant esportistes com aficionats, la qual cosa no sols és rellevant en l’àmbit esportiu, també és beneficiós per a l’economia local, ja que aquestes persones dormiran, menjaran i realitzaran les seues comprar a Alcoi i no sols això també podran establir la nostra ciutat com una pròxima destinació turística. Aquesta infraestructura que amplia els espais esportius de qualitat a la ciutat demostra el compromís d’aquest govern amb l’esport. No vull finalitzar sense agrair al Club Ciclista BMX Alcoi la gran faena que realitzen, sense la seua labor competicions com aquesta no es podrien realitzar”, ha destacat el regidor d’Esports, Alberto Belda.