A més de produccions teatrals del més alt nivell i la Mostra de Teatre Amateur, hi haurà un gran nombre de concerts.

Imatge de l'obra teatral El Gran Comediant

El Teatre Calderón obrirà les portes després de l’estiu el 10 de setembre per al primer espectacle, es tracta d’una gala a benefici de Mans Unides que tindrà lloc a les 19 hores. Serà la primera de les 23 iniciatives culturals programades per a l’últim trimestre, hi haurà 12 concerts o espectacles relacionats amb la música, es representaran 5 obres de teatre, hi haurà 5 funcions de dansa i 3 iniciatives d’altres gèneres.

TEATRE

En primer lloc destacarem les representacions teatrals, en total seran 5. Ressaltem la primera de les obres que es representarà, serà el dissabte 1 d’octubre a les 20 hores, ‘El gran comediant’, dirigida per Joel Joan, i protagonitzada pel citat actor i director català al costat de l’alcoià Xavi Mira.

Seguint l’ordre cronològic, arribarà la II Mostra de Teatre Amateur Ciutat d’Alcoi, que enguany com a novetat respecte a l’any anterior i seguint les indicacions de la comissió d’arts escèniques del Consell de Cultura, es durà a terme en un cap de setmana, en concret els dies 14 i 16 d’octubre. El divendres 14 a les 20 hores, serà el torn de la companyia de Logronyo, La Garnacha Teatro amb l’obra de Valle Inclán, ‘Los Cuernos de don Friolera’, mentre que el diumenge 16 a les 17 hores actuarà la Companyia Els Carlins de Manresa, amb l’obra Somnis de Teatre de Edna Ferber i George S. Kaufman amb versió d’Iván Padilla.

El plat fort en teatre serà el dissabte 3 de desembre a les 20 hores, GG Producción Escénica, representarà Los Santos Inocentes de Miguel Delibes. Sota la direcció de Javier Hernández-Simón en el repartiment destaca un dels actors més destacats en l’àmbit nacional, Javier Gutiérrez, qui torna al Teatre Calderón, després de protagonitzar amb èxit en 2019 ¿Quién es el señor Schmitt?.

Tancarà la programació teatral, una de les companyies valencianes més premiades, Teatre Micalet amb Nadal a casa Els Cupiello, d’Eduardo de Filippo. Serà el dissabte 10 de desembre a les 20 hores.

MÚSICA

Sens dubte, la música serà la principal protagonista en el Teatre Calderón aquest trimestre. Començaran el 25 de setembre amb el concert de la Nova Big band + Ballet Coco Teatre, organitzat pel Grupo de Recreación Alcoy Modernista, tindrà lloc dins de la Setmana Modernista. Seguirà un altre concert, el de la Societat Musical Nova, emmarcat en els actes del 9 d’Octubre.

El 23 d’octubre serà el torn de la Boheme, aquesta òpera serà interpretada per la Orquestra Lírica Òpera 2001 i el Cor veus Blanques Alcoi i està promoguda per l’Asociación de Amigos de la Música de Alcoy.

El músic valencià Vicent Torrent torna als escenaris per a presentar «Racons i Cançons», el seu espectacle més íntim. Torrent presenta cançons inèdites, composicions construïdes paral·lelament a la seua carrera musical en Al Tall, serà el dissabte 29 d’octubre.

Una setmana després, el 5 de novembre, la Sociedad El Trabajo, portarà als escenaris la sarsuela Las Leandras.

La música tornarà al Teatre Calderón, una vegada més de la mà de l’Asociación de Amigos de la Música de Alcoy, amb Carmina Burana de Carl Orff a càrrec de St. George Symphony Orchestra, Orfeón Crevillentino i el Cor Veus Blanques d’Alcoi, serà el diumenge 20 de novembre.

Com és tradició, les entitats musicals de la nostra ciutat oferiran els concerts de Santa Cecilia. El dissabte 26 serà el torn de: Grup Barxell de Dolçaines i Tabals, Grup de Dolçaines i Tabaleters d’Alcoi la Cordeta, Societat Unió Musical d’Alcoi i Agrupació Musical Serpis d’Alcoi, mentre que el diumenge 27 tocaran: Grup Dolçainers i Tabaleters la Degollà, Colla Rebuig d’Alcoi, Corporació Musical Primitiva d’Alcoi i la Societat Música Nova d’Alcoi.

La tercera proposta de l’ Asociación de Amigos de la Música de Alcoy serà el musical Chicago 1920, amb dos passes el dijous 8 de desembre.

Abans d’acabar l’any, tres concerts de Nadal. El 17 de setembre la Orquestra Simfònica d’Alcoi, el 18 la Societat Musical Nova d’Alcoi i el 23 la Societat Unió Musical d’Alcoi.

L’últim concert també és promogut per l’Asociación de Amigos de la Música de Alcoy, es tracta del Concert d’Any Nou, que serà el 7 de gener, a càrrec de la European Strauss International Orchestra.

DANSA

Pel que respecta a la dansa, també serà present aquest trimestre amb El Llac dels Cignes de Piotr Ilich Txaikovski a càrrec del Ballet de Kíev. Serà el 13 de novembre.

Cia. Maduixa, portarà a la nostra ciutat Migraire de Joan Santacreu i Cristina Fernández. La utilització de les xanques com a element clau per a contar una història s’ha convertit en un element que caracteritza i defineix la companyia Maduixa, obrint un univers de possibilitats per a articular un diàleg entre la dansa, el gest i l’equilibri. Tindrà lloc el 25 de novembre.

Finalment, el 23 de gener Marea Danza oferirà l’espectacle Rebelión.

ALTRES

El Teatre Calderón també acollirà tres esdeveniments més, la citada gala benèfica de Mans Unides el 10 de setembre, la presentació de càrrecs de la Associació de Sant Jordi el 21 d’octubre i el certamen escolar de ‘Nadaletes’ de Cope Alcoi el 14 de desembre

Tal com destaca l’edil de Cultura, Raül Llopis, “es tracta d’una programació molt variada en la qual tenen cabuda des dels grups locals al millor teatre nacional i autonòmic, igual que en la música i en la dansa. Així mateix vull destacar la segona edició de Teatram, una proposta que va llançar el Consell de Cultura i que en poc temps s’ha consolidat demostrant que en l’àmbit nacional tenen en compte Alcoi com una ciutat de cultura i es presenten obres de tota Espanya per a actuar davant el públic alcoià”.

Programa complet: https://home.ticketalcoi.com/programacion-septiembre-diciembre-2022/